Άρθρο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία» χθες 19 Δεκεμβρίου 2015 με θέμα:
   
Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά υπήρξε πυλώνας σταθερότητας της πολιτικής ζωής της χώρας εκφράζοντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία, τη δημοκρατία, τον πατριωτισμό, την ισότητα και την δικαιοσύνη. Υπήρξε χώρος έκφρασης των φιλελεύθερων ιδεών και δεξαμενή παραγωγής πολιτικής, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της κοινωνίας και της χώρας.
    Σήμερα η παράταξή μας έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία και τις λαϊκές και παραγωγικές τάξεις τις οποίες παραδοσιακά εξέφραζε. Η αποτυχία της διεξαγωγής των εκλογών, στις 22 Νοεμβρίου, δεν είναι το αίτιο της κρίσης αλλά το αποτέλεσμα της εσωστρέφειας στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια . Τα αίτια πρέπει να τα αναζητήσουμε στην έλλειψη οράματος και ιδεών, πολιτικής άποψης και σχεδιασμού για την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας συρρικνώθηκε γιατί το κόμμα έχασε τη διαλεκτική και την επαφή του με την κοινωνία και γιατί οι δομές του κόμματος δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες της κοινωνίας και δεν απαντούν στα ερωτήματα και τις αγωνίες των πολιτών.
    Σήμερα που τα όρια της κοινωνίας και της οικονομίας δοκιμάζονται σκληρά καθώς η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει, τα κοινωνικά χάσματα διευρύνονται ενώ η οικονομία βυθίζεται καθημερινά στη δίνη της ύφεσης με τη μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την ανεργία να αυξάνεται και τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας να είναι εντονότερες παρά ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη ανασυγκρότησης της παράταξης για λόγους εθνικού, κυρίως, συμφέροντος.
    Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σαφές σε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία καλείται να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο, ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία, χαμένη στις ιδεοληψίες της, χωρίς πολιτική, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, καταστρέφει ουσιαστικά ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, με πολλές θυσίες του λαού, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον της χώρας με μοναδικό γνώμονα τη διατήρησή της στην εξουσία.

    Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κινητοποίηση και η συμμετοχή της κοινωνίας καθώς και η διασφάλιση της αδιάβλητης ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας, της 20 Δεκεμβρίου, για την εκλογή προέδρου του κόμματος. Αυτό που προέχει δεν είναι ο καταμερισμός ευθυνών και οι συγκρούσεις για τις εκλογές που δεν έγιναν η κινητοποίηση του κόσμου που είναι η ψυχή της παράταξής μας. Η συμμετοχή, για την εκλογή του νέου προέδρου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εξελιχθεί σε μία μαζική και δυναμική διαδικασία, η οποία θα διασφαλίζει, χωρίς αμφισβητήσεις, τη συλλογική αποδοχή του νέου αρχηγού, και την ενότητα του χώρου.
    Το ορόσημο της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος και η κρίση που προκάλεσε, μαζί με τα συσσωρευμένα προβλήματα του χώρου, θα αποτελέσουν έναυσμα αυτοκριτικής για την παράταξή μας. Ευκαιρία αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού του ρόλου της έτσι ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη πολυσυλλεκτική κεντροδεξιά παράταξη που θα εκφράζει με ευρύτητα την κοινωνία και τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις μακριά από ακραίες φωνές και προσωπικές στρατηγικές, έτσι ώστε μαζί με την κοινωνία να επαναφέρουμε την πατρίδα μας στο δρόμο της προόδου, της ευημερίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας.
    Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν την αρχή της αναγέννησης της παράταξης.

                                    Σάββας Ι. Αναστασιάδης

                           Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top