Ο Νίκος Ασλανίδης είναι δημοσιογράφος , επί 35 χρόνια καταγράφει ειδήσεις και ιστορίες ανθρώπων που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς.
Με την εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια» ανακάλυψε πολλούς καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν με έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά.
Αυτοί τον ενέπνευσαν και την τελευταία δεκαετία, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, άρχισε να κατασκευάζει διάφορα έργα χρησιμοποιώντας κυρίως ξύλα από παλιά πλοία, που έβρισκε σε καρνάγια.
Τα περισσότερα ήταν αλιευτικά σκάφη, που αποσύρθηκαν για να αντικατασταθούν από νέα. Με αυτά τα ξύλα άρχισε να δημιουργεί επιτοίχια καράβια, τα οποία στόλιζε τα Χριστούγεννα, όπως τον παλιό καλό καιρό και τα χάριζε σε φίλους.
Στη συνέχεια, με τα ίδια ξύλα προχώρησε και σε άλλες κατασκευές τις οποίες μπορείτε να δείτε στην έκθεση που φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη-Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, από τις 7-18 Δεκεμβρίου 2015.«Αν και στεριανός πάντα ένιωθα θλίψη βλέποντας καράβια που «όργωσαν» θάλασσες, να σαπίζουν στα καρνάγια. Τελευταία, άρχισα να χαίρομαι γιατί με τα διαλυμένα σκαριά κατασκευάζω τα δικά μου καΐκια και ταξιδεύω όσο δεν ταξίδεψα ποτέ…»
Νίκος Ασλανίδης

Διάρκεια Έκθεσης
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015
έως
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

photo by:Photoman49


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ TV 100 ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ


TV100THESSALONIKI

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top