Του Δημήτρη Λιοτήρη 
Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο! Μέρες τώρα θέλω να γράψω για την εντύπωση που μού προκαλούν κάποιοι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες που, επειδή δεν τους δέχονται τα Σκόπια να περάσουν στο έδαφος τους, ξέχασαν την ήρεμη και παρακλητική για στήριξη στάση τους και άρχισαν να πετάνε πέτρες, αφού κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Πέρα από την αυτονόητη ζημιά που κάνουν και στους εαυτούς τους  αφού οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν, πλέον, στο πρόσωπο τους μελλοντικά προβλήματα («αφού πριν καν έρθουν γίνονται τόσο απαιτητικοί και απειλητικοί, τι θα συμβεί μετά από 1-2 χρόνια αν τους δεχτούμε εδώ;», λένε και κουμπώνονται), προξενούν και τεράστια ζημιά στην ήδη διαλυμένη οικονομία μας, αφού... μας έχουν αποκλείσει τις εμπορικές δοσοληψίες μας με την Ευρώπη!
Μετά από τόση προσπάθεια που έχει γίνει για να «κινηθεί» κάτι στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν έρθει τώρα κάποιοι εντελώς ανενόχλητοι από τις ελληνικές Αρχές και τα γκρεμίζουν όλα!
Αν αυτό είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης (και όχι μόνο της ΕΕ) θα είχε εκκαθαριστεί η γραμμή από τη πρώτη ώρα!!! Όμως η αστεία ελληνική κυβέρνηση (που ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τη κινεζική παρουσία στο Πειραιά) δεν κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα ανταγωνιστικά λιμάνια να κινούνται για να πάρουν το μεταφορικό έργο που με τόσο κόπο αποκτήσαμε!

Θα έλεγα πως είναι αυτοκτονία αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν είναι! Είναι δολοφονία της χώρας από κάποιους που είτε είναι επικίνδυνα ανίκανοι, είτε έχουν μπόλικα λεφτά έξω, ώστε να κάνουν ψευδο-επαναστατικά γυμνάσια μέσα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top