Κοινή διαπίστωση πολιτών και πολιτικών, επικίνδυνο φαινόμενο των καιρών, κακός οιωνός για το μέλλον της Χώρας, η ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ του Πολιτικού Συστήματος, η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Τα πολιτικά κόμματα από όργανα της Δημοκρατίας, έγιναν δυνάστες της! Οι πολιτικοί από υπηρέτες του Λαού, έγιναν … εργοδότες του! Οι πολίτες, από «Εξουσιαστές», έγιναν Εξουσιαζόμενοι! Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στο απόσπασμα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο γύψο!
Τα νέα κόμματα, παλιάς – αρχηγικής κοπής, δεν έδωσαν καμία εξυγιαντική πνοή στο Πολιτικό Σύστημα. Και το «νέο», «Αριστερό» Κυβερνητικό Κόμμα της «Ανατροπής» , άλλαξε απλά το όνομα της «Τρόϊκα», ενσωματώθηκε πλήρως στο Πολιτικό Κατεστημένο και είναι σήμερα ο πρώτος του πόλος! Η Ελπίδα που ευαγγελίζονταν δεν ήρθε! Έτσι, παρά την πληθώρα Κομμάτων και Πολιτικών Κινήσεων, πάνδημο είναι το αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου Κόμματος, ως αντίδοτο στο ΝΕΟ δικομματισμό που εκφράζουν οι δύο ΝΕΟΙ μονομάχοι! Το ζητούμενο όμως δεν είναι η ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ της Εξουσίας, αλλά ο ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ της. Στόχος δεν είναι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ του Πολιτικού – Κομματικού Κατεστημένου, αλλά η ΑΝΑΤΡΟΠΗ του. Ένα τέτοιο Κόμμα ΕΛΠΙΔΑΣ και ΑΓΩΝΑ με το λαό κυρίαρχο, δεν μπορεί να είναι απλά ο Τρίτος Πόλος που θα αποφορτίσει το διχαστικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργεί ο νέος δικομματισμός με τους ΝΕΟΥΣ μονομάχους ΤΣΙΠΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η πολιτική συγκυρία απαιτεί την ανάπτυξη ενός γνήσια Λαϊκού – Ριζοσπαστικού Κινήματος, που Αυτό θα δημιουργήσει το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ – ΚΙΝΗΜΑ, που θα έχει ως έμβλημα την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ της Πολιτικής και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Ελληνικού κράτους!
Υπάρχουν πολλά και άξια Πολιτικά – Αυτοδιοικητικά – Κοινωνικά στελέχη, πετυχημένοι Επαγγελματίες και Αγωνιστές της βιοπάλης, Ενεργοί Πολίτες και Εθελοντές, που σαν έτοιμοι από καιρό, είναι διατεθειμένοι να συστρατευτούν, να εμπνεύσουν τους πολίτες, να τους ενεργοποιήσουν και να τους κάνουν ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ! Όλοι αυτοί καλούνται να γίνουν, σήμερα, πρωτεργάτες – οργανωτές αυτής της προσπάθειας και να συντονίσουν τις απαιτούμενες δράσεις! Και να ξεκινήσουν μια πολύπλευρη, εργώδη, ακηδεμόνευτη, αλλά τελεσφόρα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με Κόμματα, Πολιτικές Κινήσεις, Πολιτικά, Αυτοδιοικητικά και Κοινωνικά στελέχη, που καταθέτοντας τις σφραγίδες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για αρχηγίες και αξιώματα, θα συμφωνήσουν σε ένα κείμενο ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ, που θα το εκθέσουν στη βάσανο ενός εποικοδομητικού, δημοκρατικού και τελεσφόρου διαλόγου σε Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους της Χώρας.
Κι εκεί, στις "Εκκλησίες των Δήμων", θα γιγαντωθεί το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών που θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και θα αναδείξει την Πολιτική του Ηγεσία που θα επιχειρήσει όχι στη ΘΕΩΡΙΑ, αλλά στην ΠΡΑΞΗ, με ΟΡΑΜΑ, αλλά και ΣΧΕΔΙΟ να οδηγήσει τη Χώρα απ’ την πολύπλευρη Κρίση στη βιώσιμη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, να δρομολογήσει την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top