Η διοίκηση Γαβότση μας έχει συνηθίσει σε βεβιασμένες αναιτιολόγητες αποφάσεις χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και επαρκείς κοστολογήσεις, αλλά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2015 για την ψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2016 ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό. Αποτέλεσμα ήταν σε πανελλήνια πρωτοτυπία (ίσως και παγκόσμια) να φέρει προς ψήφιση ένα λάθος προϋπολογισμό! Βιάστηκαν να συνυπολογίσουν στις εισπράξεις του δήμου τα έσοδα από το πρωτοφανές χαράτσι 33% που επέβαλαν στα δημοτικά τέλη, τη στιγμή που εκκρεμεί η προσφυγή που υποβάλαμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση εξ ονόματος χιλιάδων συνδημοτών μας για την ακύρωση του.
Σε παρατήρηση του επικεφαλής της παράταξης μας Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος επεσήμανε το λάθος τους, ο δήμαρχος του απάντησε με το γνωστό αλαζονικό υβρεολόγιο που μας έχει συνηθίσει χωρίς να δώσει την παραμικρή προσοχή στην επισήμανση. Στη συνέχεια της συζήτησης και μετά από αρκετή ώρα σε δεύτερη παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου μας Βαγγέλη Κανταρτζή για τον ίδιο λόγο και την αναφορά του ειδικού τέλους (χαρατσιού) ύψους 990.000 ευρώ σε λογαριασμό εσόδων του σχεδίου προϋπολογισμού, ο δήμαρχος ανέφερε προς έκπληξη όλων ότι το ποσό αυτό δεν είναι τέλος (φόρος) αλλά επιχορήγηση του κράτους για τη σχολική στέγη!!! Αφού η αναφορά του αυτή προκάλεσε τη γενική θυμηδία όλων, επιτέλους αφουγκράστηκε την απορία και των δικών του δημοτικών συμβούλων για όλα αυτά τα οποία έλεγε. Τότε κάθιδρος για την αποδεδειγμένη άγνοια και την αμέλεια του να μελετήσει και να ελέγξει προηγουμένως το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο εισηγείτο, διέταξε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών και την προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας να διορθώσουν σε δέκα λεπτά τον προϋπολογισμό και ενώ η ώρα ήταν 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Ο πανικός που επικράτησε ήταν πρωτοφανής: ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο να τρέχουν στην οικονομική υπηρεσία, το προσωπικό να καταρρέει από την πίεση, αγχωμένοι αντιδήμαρχοι να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Βλέποντας αυτή την κατάσταση ο επικεφαλής της παράταξης μας, τους επισήμανε ότι ένα τέτοιο λάθος 990.000 ευρώ είναι αυτονόητο ότι δε μπορεί να διορθωθεί σε δέκα λεπτά και ιδιαίτερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες και πρέπει να αποχωρήσουμε και να ακυρωθεί η συνεδρίαση. Τότε συνετελέσθη μία ακόμη οβιδιακή μεταμόρφωση του δημάρχου. Μπροστά στο φάσμα της μη ψήφισης του σχεδίου προϋπολογισμού μέσα στο 2015 και τον απόλυτο εξευτελισμό (ήδη είμαστε ο μοναδικός δήμος που δεν έχει ψηφίσει προϋπολογισμό), ξαφνικά ο επικεφαλής της παράταξης μας για το δήμαρχο έγινε ξανά Γιώργος και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης, Γιώργος και Χρήστος. Όλες οι ύβρεις που εκτοξεύθηκαν πριν λίγη ώρα έγιναν μακρινό παρελθόν. Η έκκληση «Γιώργο μη φύγετε, δεν έχουμε μέρες για να τον ψηφίσουμε» ήχησε σαν μία φωνή από το υπερπέραν.
Βέβαια για κάποιον που έχει τις ελάχιστες γνώσεις σύνταξης προϋπολογισμού είναι κατανοητό ότι μία τέτοια διόρθωση που επηρεάζει ένα σωρό άλλους λογαριασμούς, αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα που ήδη είχε ψηφισθεί, χρειάζεται επισταμένη προσοχή και δε γίνεται στο πόδι, όπως έχει συνηθίσει η διοίκηση. Γι’ αυτό σε μία προσπάθεια διάσωσης της αξιοπρέπειας του Δήμου μας ο επικεφαλής της παράταξης μας πρότεινε η διοίκηση να επεξεργαστεί το λάθος της την επόμενη μέρα και να τον συντάξει σε μία αποδεκτή μορφή, αφού ούτως ή άλλως τον είχαμε καταψηφίσει μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα, τόσο επί της αρχής, όσο και για τα λάθη του, κάτι το οποίο φυσικά και έκαναν αποδεκτό.
Από αυτή την οδυνηρή διαδικασία μεγάλης προχειρότητας βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η διοίκηση πιστεύει ότι η προσφυγή που καταθέσαμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση θα δικαιωθεί και το χαράτσι που επέβαλε στους δημότες και στους έχοντες ακίνητη περιουσία στο Δήμο μας θα καταργηθεί, κάτι το οποίο θα είναι μία μεγάλη νίκη των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου και των αγώνων της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ». Συνάμα κρατάμε και τις ειλικρινείς ευχαριστίες του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Τσακαλίδη για τη θετική, ανιδιοτελή και εμπεριστατωμένη στάση μας στο πρόβλημα που δημιουργήσανε. Ελπίζουμε για το καλό του τόπου μας να μη χρειαστεί να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top