Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30 μ.μ. μέσα σε μια ζεστή και γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου με μέλη και παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων ο σύλλογος Μεσαίου έκοψε την πίτα του. Στην αρχή της εκδήλωσης μικρή χορωδία και με την συνοδεία ποντιακής λύρας έψαλλαν τα ποντιακά χριστουγεννιάτικα, πρωτοχρονιάτικα και κάλαντα Θεοφανίων. Στη λύρα ήταν οι Παύλος Αμανατίδης και ο Παναγιώτης Μωυσιάδης. Στην συνέχεια ο ιερέας του χωριού Σταύρος Κυρσταυρίδης ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Άγιο Βασίλειο. Ύστερα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θεόδωρος Αμανατίδης και αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφέρθηκε στην ιστορία της προέλευσης της βασιλόπιτας. Κατόπιν, δόθηκαν έπαινοι σε μαθητές που αρίστευσαν στο γυμνάσιου, στο λύκειο, και στους εισαχθέντες στα Α.Ε.Ι. και ΤΕΙ σχολ. Έτους 2014-2015. Συγκεκριμένα οι μαθητές που πήραν έπαινο ήταν: η Αντωνία Μαρμαρίδου, η Ιωάννα Χριστοφορίδου του Θεοδώρου και η Ιωάννα Παρθένα Τσιτηρίδου. Ο εισαχθείς στα ΤΕΙ ήταν ο Σταμάτης Μουρατίδης στο τμήμα ηλεκτρολόγων- μηχανικών στην Καβάλα και στα ΑΕΙ η Πηνελόπη Μαρμαρίδου η οποία πέρασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος στην Ξάνθη . Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα υπόλοιπα τυχερά νομίσματα κέρδισαν οι μικροί Ισμήνη Μωϋσιάδου και Παναγιώτης Λαζαρίδης. Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των ηρωίδων μητέρων οι οποίες μεγάλωσαν ανήλικα παιδιά μόνες τους, αφού η μοίρα τις στέρησε τους συζύγους τους από αρρώστιες και ατυχήματα. Αυτές που βραβεύτηκαν ήταν η Μυροφόρα Μαρμαρίδου, η Σοφία Πουλουτίδου, η Όλγα Λαζαρίδου και η Αραβέλλα Μαρμαρίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Ι. Λαζαρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου Ανέστης Πόλυχρονίδης Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί τις Άννα Αμανατίδου για την παρασκευή της βασιλόπιτας και το ανθοπωλείο ''Λουλουδόκηπος'' στα Διαβατά.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσε παζάρι από το τμήμα χειροτεχνίας του συλλόγου με υπεύθυνη την Ελπίδα Γρηγοριάδου.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top