Δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη για την τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη ότι το Ολοκαύτωμα είναι...ένα και αφορά στους Εβραίους, δεν είναι κάθε σφαγή «Ολοκαύτωμα» (Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» Βορείου Ελλάδος σήμερα 02 Φεβρουαρίου 2016)Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης:


Άκρως προσβλητική απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων της Ανατολής που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας αποτελεί η πρόσφατη τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Η θέση του για το ένα και μοναδικό ολοκαύτωμα, αυτό των Εβραίων, που παρουσίασε αυτές τις ημέρες, δεν προσβάλει μόνο αυτούς αλλά και τα δεκάδες θύματα στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας που αφανίστηκαν από την γερμανική θηριωδία κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Γιατί αυτό ακριβώς αμφισβητεί ο κ. Μπουτάρης και ταυτίζεται στη γραμμή του ανιστόρητου υπουργού παιδείας κ. Φίλη.
Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις σε μία εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, διχάζουν την ελληνική κοινωνία.
Γιατί, κ. Μπουτάρη, και αυτό το λέμε με όλο το σεβασμό που πρέπει να έχουμε απέναντι στην αφανισμό που υπέστησαν από τους Γερμανούς οι Εβραίου, δεν υπάρχει ένα Ολοκαύτωμα, αλλά πολλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top