Οι αγρότες, ως παραγωγοί, έχουν βάσιμα ζητήματα και επιχειρήματα να συζητήσουν με τις πολιτικές δυνάμεις για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής.
Αναμένω, όμως, οι ίδιοι να μην αδικήσουν τον εαυτό τους και να συμπεριφερθούν κόσμια, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τα πραγματικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας.
Μια τέτοια διαδήλωση και συμπεριφορά είναι αυτονόητο να επιτραπεί, όπως άλλωστε το ίδιο δικαίωμα, πάντα σε κόσμια και λογικά πλαίσια, πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος και επαγγελματίας.
Θέλω να επισημάνω για μία ακόμη φορά ότι οι αγρότες είναι παραγωγοί και γι αυτό η όποια μεταχείριση του πρωτογενούς τομέα (φορολογική, ασφαλιστική, επιδοματική κ.α.) πρέπει να είναι ανάλογη τόσο διεθνώς όσο και εγχωρίως.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους συμπεριφέρεται η Πολιτεία ως απλούς εισοδηματίες ή, πολύ περισσότερο, ως ραντιέρηδες είσπραξης ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η χώρα πρέπει με κάθε θυσία να βοηθήσει όπως μπορεί την παραγωγή και όχι να τιμωρεί την παραγωγή που φέρνει εισόδημα, απασχόληση, εξαγωγές, ευημερία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top