Περπατώ και γνωρίζω: Ορεινός Όγκος Ωραιοκάστρου"
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο « Περπατώ και γνωρίζω - Ορεινός Όγκος Ωραιοκάστρου», για την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00. Η διαδρομή ξεκινά από το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου – Δεξαμενή ΕΥΑΘ Ωραιοκάστρου – Oρεινός Όγκος Ωραιοκάστρου – Aνεξέλεγκτος Σκουπιδότοπος και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα μιλήσουμε και θα δούμε την πιτυοκάμπη των πεύκων και θα παρατηρήσουμε την σε εξέλιξη καταστροφή των πεύκων του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου. Θα δούμε κακές πρακτικές συμπεριφοράς των πολιτών προς το περιβάλλον και θα επισκεφτούμε ένα ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 9,3 χλμ και μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (πατώντας CTRL και κλίκ).
https://www.google.gr/…/@40.74968…/data=!3m1!4b1!4m2!4m1!3e2
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στην είσοδο του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top