Μέσα από μια ανεδαφική παρουσίαση 13 σημείων η ελάσσων αντιπολίτευση του δήμου μας προσπαθεί να καλύψει την ουσιαστική απουσία της από τα δημοτικά δρώμενα. Έχει επιλέξει τη μέθοδο του καταγγελτικού λόγου, ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτό να γίνει αρεστή στους συμπολίτες μας, οι οποίοι όμως εκ προοιμίου της είχαν γυρίσει την πλάτη, αδιαφορώντας στις προεκλογικές σειρήνες του «γηγενούς Ωραιοκαστρίτη» και επιλέγοντας μια υπεύθυνη παράταξη- την παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο, Αστέριο Γαβότση στο τιμόνι του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου.

Εμείς ως δημοτική αρχή προχωρούμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των προεκλογικών μας εξαγγελιών και σε καθημερινή βάση δίνουμε απτά δείγματα γραφής της πολιτικής μας. Δεν μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητά μας. Είχαμε να αντιπαλέψουμε μια σαθρή κατάσταση που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση κυρίως λόγω του τρόπου άσκησης της διοίκησης μέσω εξωτερικών συνεργατών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό του διοικητικού προσωπικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενεργή συμμετοχή του.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας καταστήσαμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους, διοικητικούς και εργατοτεχνικό προσωπικό. Έτσι καταφέραμε να ξαναλειτουργήσει πλέον η μηχανή του δήμου με τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων- διοικητικού προσωπικού, εργατοτεχνιτών και αιρετών.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν διστάζει όχι μόνο να μας καταμαρτυρήσει άγνοια αλλά προσπαθεί να διαστρεβλώσει και την πραγματικότητα με αφορμή το θέμα κατασκευής στρατοπέδου μετεγκατάστασης (relocation camp), προκαλώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό με τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται. Τι ισχυρίζεται; Ότι αυτός αποκάλυψε ότι δεν είχαμε αποδεχθεί τον χώρο που αρχικά είχε επιλεγεί για τον σκοπό αυτό (υπενθυμίζουμε ότι το Σεπτέμβριο είχε επιλεγεί χώρος στα διοικητικά όρια του δήμου μας μεν, αλλά δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές της ΒΙΠΕ Σίνδου. Αυτός ο χώρος κατά τους σχεδιασμούς της τότε υπηρεσιακής κυβέρνησης προορίζονταν να φιλοξενήσει 500-700 άτομα. Σύμφωνα όμως με επιτόπια αυτοψία στελεχών της διοίκησής μας ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορούσε να υποδεχθεί παραπάνω από 220 άτομα, για αυτό και τελικά έγινε δεκτή η πρότασή μας να μην λειτουργήσει εκεί το στρατόπεδο).

Είναι λοιπόν προφανές, και αυτό καταθέσαμε ως διοίκηση και στο δημοτικό συμβούλιο στις 17.09.15, ότι για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς δεν δεχθήκαμε τότε τον συγκεκριμένο χώρο. Η άρνησή μας αυτή προκύπτει και από τα δημοσιεύματα των τοπικών blogs. Την ίδια στάση κρατούμε και τώρα, που έχει επιλεγεί το στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου για τον ίδιο σκοπό.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί μια νέα Αμυγδαλέζα, όσο και αν το στρατόπεδο αυτό διοικητικά ανήκει στον δήμο Δέλτα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν αποδεχόμαστε τις άνωθεν επιβολές χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας από την κυβέρνηση και χωρίς να έχουμε την εξουσιοδότηση των συμπολιτών μας. Έχουμε υποβάλει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας που αφορούν την ισομερή επιβάρυνση των δήμων της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν ανενεργά στρατόπεδα εφόσον τελικά η κυβέρνηση επιλέξει υποχρεωτικά τη Θεσσαλονίκη ως χώρο relocation camp. Εναλλακτικά εφόσον πρέπει να δημιουργηθεί ένα μοναδικό στρατόπεδο μετεγκατάστασης έχουμε προτείνει την περιοχή Λιτοχώρου όπου και στρατόπεδο υπάρχει και λιμάνι έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της KFOR και επιπλέον δεν θα επηρεαστεί ο κοινωνικός ιστός κάποιας οικιστικής περιοχής.

Επιτέλους, η λασπολογία και η επίκληση ανύπαρκτων δήθεν ευθυνών έχουν και όρια. Για αυτό και εμείς θα αφήσουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στον κατήφορο που έχει επιλέξει για την άσκηση της αντιπολιτευτικής του τακτικής, η οποία με τον τρόπο που ασκείται μόνο άγνοια γύρω από τη λειτουργία του δήμου δικαιολογεί. Όσο για την επικλήσή του ότι επιφυλάσσεται προσωπικά για κάθε νόμιμο δικαίωμα απέναντι στον κ. Γαβότση τον προκαλούμε να χρησιμοποιήσει τις «νόμιμες οδούς» που αυτός καλά ξέρει. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι στο τέλος αυτός θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει συγνώμη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπως αναγκάστηκε να το κάνει και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top