Πρώτος ο δήμος Ωραιοκάστρου βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου (1090) αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι πολίτες του δεν διακατέχονται ούτε από ρατσισμό, ούτε από ξενοφοβικό σύνδρομο. Ανοίγοντας την αγκαλιά του στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες έστειλε νωρίς το πρωί συνεργεία καθαριότητας του δήμου, τα οποία προέβησαν στον καθαρισμό του στρατοπέδου. Στη συνέχεια, ρούχα και είδη υπόδησης φορτώθηκαν σε φορτηγό του δήμου και προσφέρθηκαν για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων.

Μάλιστα, καλεί όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής και να συνεισφέρουν όσο μπορούν από το υστέρημά τους, προσφέροντας προϊόντα από την παρακάτω λίστα:

1)   Συσκευασμένα τρόφιμα (κρουασάν, μπισκότα, γάλα εβαπορέ και μακράς διαρκείας, χυμούς, βρεφικές κρέμες και γάλατα)
2)   Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, σαπούνια)
3)   Είδη ένδυσης και υπόδησης (παπούτσια όλων των ειδών, μπουφάν, αδιάβροχα)
4)   Παιχνίδια

Η συγκέντρωση όλων των ειδών θα γίνεται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top