Απόπειρα της Κυβέρνησης να «αλώσει» και να ελέγξει, μέσω της τοποθέτησης άλλων επικεφαλής, κομβικές θέσεις στη διοικητική δομή της Ελληνικής Αστυνομίας, μια εκ των οποίων είναι και η υπηρεσία που ασχολείται με τον έλεγχο του διαδικτύου, καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την αιφνιδιαστική καρατόμηση του Υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Αναφερόμενος στην αναπάντεχη αδρανοποίηση του δραστήριου και επιτυχημένου επί σειρά ετών Αξιωματικού και τη μετάθεσή του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. καταλογίζει στην Κυβέρνηση «καλά ενορχηστρωμένο έργο που καταστρατηγεί και καταπατά κάθε μορφή δημοκρατίας», τονίζοντας ότι «μετά την κατάργηση της αριστείας από την παιδεία, την κατάργηση της αριστείας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, σειρά έχει η εξόντωση των αρίστων, των ανθρώπων που έχουν αποδείξει εμπράκτως μέσα από το έργο τους ότι δουλεύουν συστηματικά και αποτελεσματικά». 
Ο κ. Καράογλου συνδέει μάλιστα αυτήν την εξέλιξη με τις κινήσεις στις οποίες προχωρά τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση προκειμένου να χειραγωγήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των τηλεοπτικών αδειών και τον επικείμενο έλεγχο τόσο των ραδιοφωνικών σταθμών, όσο και του τρόπου λειτουργίας του Διαδικτύου. 


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

«Στο βωμό κατά της αριστείας η Κυβέρνηση καρατόμησε τον Μ. Σφακιανάκη»

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κατιούσα πορεία στην οποία έχει βάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη χώρα. Μετά την κατάργηση της αριστείας από την παιδεία, την κατάργηση της αριστείας από τις Ένοπλες Δυνάμεις σειρά έχει η εξόντωση των αρίστων, των ανθρώπων που έχουν αποδείξει εμπράκτως μέσα από το έργο τους ότι δουλεύουν συστηματικά και αποτελεσματικά.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Υποστρατήγου Μανώλη Σφακιανάκη της Ελληνικής Αστυνομίας, του ανθρώπου που ουσιαστικά έκτισε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη χώρα μας, ξεκινώντας το 1995 για να φθάσει να μετρά χρόνια σκληρής δουλειάς και επιτυχιών στον αγώνα κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος, της παιδεραστίας, της διακίνησης πορνογραφικού υλικού, των εκβιασμών, αλλά και την πρόληψη μεγάλου αριθμού αυτοκτονιών.    
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση της καρατόμησης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η μετακίνησή του σε μη μάχιμη θέση στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Η άνευ προηγουμένου κίνηση αυτή έχει προκαλέσει πολύ έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα καλά ενορχηστρωμένο έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καταστρατηγεί και καταπατά κάθε μορφή δημοκρατίας. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες με τις κινήσεις που γίνονται για τον  έλεγχο των ΜΜΕ μέσω των τηλεοπτικών αδειών, τον επικείμενο έλεγχο των ραδιοφωνικών σταθμών και των ιστοσελίδων, τώρα φαίνεται να θέτονται και οι προϋποθέσεις για τον έλεγχο της εν λόγω υπηρεσίας της ΕΛΑΣ και της χειραγώγησης του Διαδικτύου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους προχώρησε η Κυβέρνηση στην αιφνίδια απομάκρυνση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έχει καταγράψει μία μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία σε ένα ευαίσθητο και δύσκολο κομμάτι, όπως αυτό του ηλεκτρονικού εγκλήματος;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top