Του Δημήτρη Μαπίτσιου
Αγαπητοί Φίλες  και Φίλοι  .
 Αναφερόμενος στο τελευταίο δελτίο τύπου της παράταξης …. Ωραιόκαστρο Τώρα …. ( 17 / 2 /16 ) θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα  θέματα …. περί σποράς  …. ( στην οποία ,   όπως  ισχυρίζεται η παράταξη …. Ωραιόκαστρο Τώρα …. προχώρησε  η ελάσσονα αντιπολίτευση , με αποτέλεσμα καταστροφικές θύελλες για τον δήμο μας   ) .
 Φίλες και Φίλοι , ποιο συγκεκριμένα η σπορά ακολουθεί του οργώματος , δηλαδή όταν αρχίζουν οι πρώτες βροχές και μαλακώνει το χώμα , οι γεωργοί αρχίζουν το όργωμα του χωραφιού . Αφού τελειώσει το όργωμα , αρχίζει η σπορά ( ρίχνουν τον σπόρο ) . Όσο καλύτερο είναι το όργωμα ( ίσιο , χωρίς σβόλους , κ.α. … ) τόσο ποιο αποτελεσματική είναι η σπορά και παραγωγικότερο το θέρισμα ( κόψιμο και δεμάτιασμα στελεχών σιταριού )  .
 Θα τολμούσα να ορίσω , ότι ο καλύτερος …. Οργωτής …. στον δήμο μας  , είναι η παράταξη …. Ωραιόκαστρο Τώρα …. ( για πάρα πολλούς λόγους  , κυρίως εξειδίκευσης , τους οποίους  γνωρίζουμε όλοι μας ) .
 Ο καλύτερος …. Σπορέας αλλά και  Θεριστής …. του δήμου μας , είναι η παράταξη …. Πολιτεία με Όραμα …. ( πάλι για πάρα πολλούς  λόγους , κυρίως εξειδίκευσης  , τους οποίους γνωρίζουμε όλοι μας ) .
 Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με το …. Αλώνισμα …. Όπου διαχωρίζεται ο καρπός από τα στάχυα και συγκεντρώνεται  . Αυτή είναι η ποιό δύσκολη  αλλά και ποιο παραγωγική διαδικασία  ( απαιτεί πάρα πολύ σκληρή  εργασία ,  συνδυασμένη με  τέχνη και μεράκι ) . Είμαι σίγουρος  ( όπως και εσείς  ) ότι ο καλύτερος …. Αλωνάρης …. Του δήμου μας είναι αυτός  που έχει την …. ΔΥΝΑΜΗ / ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ …. και αυτός δεν είναι άλλος από την Δημοτική Παράταξη Ωραιοκάστρου  …. ΔΥΝΑΜΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  / ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ  ( ξανά για πάρα πολλούς λόγους , κυρίως εξειδίκευσης , τους οποίους γνωρίζουμε όλοι μας ) .
 Αλωνάρης ….  λοιπόν , Φίλες και Φίλοι , ο οποίος αφού ξέρει πρώτα να  φροντίζει και να οργανώνει  σωστά …. Όργωμα …. Και ….Σπορά ….  είναι η Δημοτική Παράταξη Ωραιοκάστρου …. ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ / ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ …. , η σημερινή ελάσσονα αντιπολίτευση ( όπως αρέσκονται πολύ να την αποκαλούν ) , αλλά και η αυριανή Δημοτική  Διοίκηση  του τόπου μας  , η οποία μετά  το …. Αλώνισμα …. γνωρίζει πολύ  καλά ( για πάρα πολλούς  λόγους , κυρίως εξειδίκευσης , τους  οποίους όλοι μας γνωρίζουμε  ) να
βγάλει αρκετό και καλό αλεύρι και στην συνέχεια να φουρνίσει  καλό και άφθονο ψωμί , που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο έως τώρα ταλαιπωρημένος  Δήμος μας κα οι Δημότες του .  
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
 Δημήτριος Μαπίτσιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top