Για την πρόσφατη εξαγγελία της υφυπουργού για θέματα βιομηχανίας κ. Τζάκρη ότι προχωρά στη δημιουργία Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην εκλογική της περιφέρεια στην Πέλλα και για την ερώτηση που κατέθεσε μίλησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου  το πρωί της Παρασκευής στον σταθμό Πρακτορείο 104,9 και τους δημοσιογράφους Ν. Καζαντζίδου και Χ.Μάτη
Η κ. Μάρκου διευκρίνισε ότι στόχος πρέπει να είναι να αυξηθεί στη χώρα μας το εισόδημα, οι επενδύσεις, η απασχόληση και η παραγωγή, επομένως  επί της αρχής δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία του Πάρκου. Ζητάει, όμως, διευκρινίσεις για τα κριτήρια, τους λόγους και τις προδιαγραφές με βάση τις οποίες επελέγη η συγκεκριμένη περιοχή,.
«Εφόσον χρειάζεται το Πάρκο, γιατί να μη γίνει στον κάμπο της Λάρισας, όπου υπάρχει τριπλάσια αγροτική παραγωγή, ή σε μία περιοχή που διαθέτει και μία επιστημονική υποδομή» είπε και αναρωτήθηκε αν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για την περιοχή και ότι οι επιχειρήσεις θα φέρουν χρήματα.
Υπενθύμισε ακόμα τα άλλα Επιχειρηματικά Πάρκα που υπάρχουν στη χώρα, όπως στη Σίνδο ή την Κομοτηνή, όπου επιχειρήσεις διακόπτουν συνέχεια τη λειτουργία τους, και είπε πως αφού τα υφιστάμενα Πάρκα έχουν πρόβλημα, καλό θα ήταν να δοθούν εκεί τα χρήματα για να στηριχθούν οι υποδομές τους.
Η κ. Μάρκου τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει συνειρμούς όμως «δεν μπορώ να μην κάνω συνειρμούς όταν η κυβέρνηση έχει φέρει την προσωπική της ζωή μέσα στο κράτος, όταν ο συγγενής του τάδε Υπουργού έχει γίνει γραμματέας, με την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο».
«Σκοπός δεν είναι να γίνει ένα Πάρκο αλλά αυτό το Πάρκο να ‘γεννήσει’ λεφτά’» τόνισε, θυμίζοντας και τα ‘κουφάρια’ των Ολυμπιακών Ακινήτων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top