Για ακόμη τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2018, διασφαλίστηκε η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης της πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε περιφερειακό επίπεδο (Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης)» στο ΣΕΣ 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας) από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Η συνέχιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «στόχος μας είναι η συνέχιση λειτουργίας, αλλά και η αναβάθμιση του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Τα συμβουλευτικά κέντρα είναι υπηρεσίες πρώτης γραμμής καλύπτοντας την ανάγκη παροχής υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, υλοποιώντας παράλληλα δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος. Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 14 τέτοιες δομές, από τις οποίες στην Κεντρική Μακεδονία μόνο αυτή της Θεσσαλονίκης. Με τη χρηματοδότηση του Κέντρου με 399.540 ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) διασφαλίζουμε τη συνέχιση παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη δράσεων ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων, αλλά και δράσεων προώθησης στην απασχόληση. Οι ωφελούμενες γυναίκες υπολογίζονται σε 900, δείγμα της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης δομής».


Η υποστήριξη και η παροχή πολλαπλών υπηρεσιών πρώτης γραμμής από το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι ολοκληρωμένη, καθώς περιλαμβάνει και δράσεις δικτύωσης με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, αλλά και παραπομπής των γυναικών σε πρόγραμμα νομικής βοήθειας για την εκπροσώπησή τους σε δικαστήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top