Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου συναντάει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στην απογευματινή πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Παλαιόκαστρο – Νεοχωρούδα Τρία λατομεία Ένας δρόμος.» το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαρ 2016 και ώρα 16:00. Η διαδρομή διέρχεται από το Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής Παλαιόκαστρο – Λατομείο Παλαιοκάστρου – Λατομείο Νεοχωρούδας «Ερυθρά Πέτρα» – Λατομείο «ΓΕΝΕΣΙΣ» – Κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας.
 Σε αυτήν την πεζοπορία θα επισκεφτούμε και θα μιλήσουμε για το Παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής Παλαιοκάστρου, για το κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας, για την ύπαρξη τριών λατομείων σε ένα δρόμο, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος λατομείων, την αξιοποίηση των σε άλλες χρήσεις(χώρος Θεάτρου «ΓΕΝΕΣΙΣ»). Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», κ. Σαραμούρτσης Χρήστος θα μας παρουσιάσει, μάλλον τον παλαιότερο και ιστορικότερο σύλλογο του Δήμου μας, ο οποίος από το 1975 έχει να παρουσιάσει μια τεράστια προσφορά πολιτισμού, επικοινωνίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τον τόπο μας. Μαζί μας και η συγγραφέας του βιβλίου ‘’Νεοχωρούδα, Στο Πέρασμα του Χρόνου’’ κ. Άννα Ραφαηλίδου για να μας πει ιστορίες της Νεοχωρούδας και να μας μιλήσει για την παραγωγή τσίπουρου και κρασιού στη Νεοχωρούδα παλιά, με πρακτική δοκιμή στο ύπαιθρο. Τέλος αφού ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία, θα επιστρέψουμε στο Ωραιόκαστρο.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου  8,2 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας με τις ενημερώσεις, γύρω στις 3 ώρες. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής(πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://goo.gl/maps/Ln6YAJ7U7XH2
 Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής, στο Παλαιόκαστρογια το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 16:00. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Η διαδρομή είναι μονής κατεύθυνσης και πριν την έναρξη της πεζοπορίας, με συντονισμό του συλλόγου, μερικά Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να κινηθούν μόνο με τους οδηγούς τους στο σημείο τερματισμού, για να είναι εφικτή η κίνηση της επιστροφής από τη Νεοχωρούδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top