Αναζωπυρώθηκαν τελευταία, με τις επιστολές της Φώφης Γεννηματά οι …φήμες για την «ενότητα του προοδευτικού χώρου», που κάνουν λόγο για τη μεγάλη έκρηξη, «big bang», στο χώρο της Πολιτικής! Δυστυχώς όμως για την «ενότητα του προοδευτικού χώρου», επιδίωξη δεν είναι η δημιουργία Προοδευτικού Kόμματος Eξουσίας, αλλά η … Δημοκρατική Συμπαράταξη Νο 2! Προφανής στόχος η εκλογική επιβίωση και η πολιτική σωτηρία αυτών που κρατούν τη σφραγίδα και τους τίτλους ιδιοκτησίας των … προοδευτικών κομμάτων! Αλήθεια, αυτό περιμένουν όσοι ονειρεύονται τη δημιουργία του Κεντροαριστερού (Προοδευτικού ή Σοσιαλδημοκρατικού) Κόμματος που θα φέρει την εξυγίανση της Πολιτικής, την Αναπτυξιακή προοπτική και την Αναγέννηση της Ελλάδας; Και τι μπορούν να περιμένουν οι Δημοκρατικοί, Προοδευτικοί, Κεντρο - Αριστεροί πολίτες, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, από την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία Ομοσπονδίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ., ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και «άλλων Δημοκρατικών δυνάμεων», όπου ο κάθε Πρόεδρος θα διατηρεί τον τίτλο, την καρέκλα του Αρχηγού, οι μηχανισμοί θα σχεδιάζουν την τακτική και τη στρατηγική, τα πολιτικά στελέχη θα διαγκωνίζονται για την κατάληψη των επίζηλων θέσεων, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αγωνίζονται για να μπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή, να καλύψει το χώρο μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., να ξεπεράσει τη «Χρυσή Αυγή» και να γίνει το Τρίτο Κόμμα;
Αναμφίβολα, η δημιουργία του νέου Πολιτικού Κόμματος Εξουσίας, είναι αίτημα των καιρών, απαίτηση των πολιτών! Όμως η ΑΝΑΝΕΩΣΗ στην Πολιτική, το νέο Κόμμα της ΑΛΛΑΓΗΣ, της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ, δε θα προέλθει από την αναπαλαίωση – επανασυγκόλληση των κομματικών ερειπίων «του προοδευτικού χώρου», αλλά από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ τους.
Γεννηματά – Θεοχαρόπουλος, Θεοδωράκης, Παπανδρέου, Κόμματα, Κινήσεις και Πολιτικοί που μιλούν στο όνομα της Κεντρο – Σοσιαλ – Δημοκρατικής Αριστεράς, καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα ότι δεν «κόπτονται» για την Ενότητα του Προοδευτικού χώρου, γιατί τους θάμπωσε το δολερό της σκήπτρο της Εξουσίας, αλλά για να υπηρετήσουν την Πατρίδα και τους Πολίτες! Ότι η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ δεν είναι η … γλυκιά καραμέλα που μοιράζουν στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, αλλά η πεμπτουσία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Και καταθέτοντας τις σφραγίδες, τους κομματικούς τίτλους, τα αξιώματα και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ, να συγκροτήσουν ένα φιλολαϊκό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση και να καλέσουν τους Κεντρο – αριστερούς πολίτες όχι για τη «Συμπαράταξη – Ομοσπονδία», όχι για το κόμμα του Τρίτου Πόλου – μπαλαντέρ, αλλά για τη δημιουργία του Νέου, του Προοδευτικού, του Κόμματος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ! Και όλα αυτά να τα εκθέσουν στη βάσανο ενός εποικοδομητικού, δημοκρατικού και τελεσφόρου ΔΙΑΛΟΓΟΥ σε Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε Δήμο της Χώρας!
Κι εκεί, στις "Εκκλησίες των Δήμων", θα γιγαντωθεί το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών που θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ της ΑΛΛΑΓΗΣ! Και οι Προοδευτικοί Πολίτες θα αναδείξουν την Πολιτική του Ηγεσία που θα επιχειρήσει όχι στη ΘΕΩΡΙΑ, αλλά στην ΠΡΑΞΗ, με ΟΡΑΜΑ, αλλά και ΣΧΕΔΙΟ να δρομολογήσει την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
Όλα αυτά όμως, που ηχούν ευχάριστα και φαντάζουν αυτονόητα, αλλά και δύσκολα, προϋποθέτουν πολιτικές ηγεσίες που δεν αποστρέφονται «το πόπολο»! Καιρός είναι πλέον να δείξουν οι πολιτικοί αρχηγοί των Προοδευτικών κομμάτων ότι βάζουν τέρμα στον Παλαιοκομματισμό, τη Δημαγωγία και το Λαϊκισμό, ότι πιστεύουν πράγματι στις «αστείρευτες δυνατότητες του λαού» και κάνουν τη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΡΑΞΗ!
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top