ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Επί 8η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, από τους 54ρειςαπολυμένους-πρώην εργαζομένους, στον τομέα της καθαριότητας. Η πρόσληψή τους έγινε νόμιμα μέσω του ΑΣΕΠ από τις 28/12/2015 και από την έναρξη της συμβάσεώς τους μέχρι τώρα, δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ.

«Ζητάμε να μας πληρώσουν και να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις εργασίες μας, όπως ορίζει ο νόμος», τόνισε σε δήλωση του ο Επικεφαλής Απολυμένων-Εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας, Γιώργος Νικολαΐδης. «Εμείς συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να παρέχουμε τις εργασίες μας στον Δήμο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα ζυγολόγια και από τις κινήσεις των αυτοκινήτων και εν γένει απ’ όλες τις κινήσεις που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι».

Η υπόθεση ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. «Θα ελεγχθεί ο Δικαστικός Επιμελητής για την νομιμότητα κοινοποίησης της καταγγελίας, της σύμβασής μας. Έχει μεν την σφραγίδα του, αλλά μοιράστηκε σε πολλά άτομα με courier», τόνισε χαρακτηριστικά ο Επικεφαλής των κινητοποιήσεων.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν εντατικά τις κινητοποιήσεις τους, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλώνουν μέλη της ομάδας. «Θέλουμε να δούμε πιο είναι το σκεπτικό του Δημάρχου και τα κάνει όλα αυτά».

Συμπαραστάτης στον αγώνα των απολυμένων, βρέθηκε ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης -από την παράταξη, «Δύναμη Δημιουργίας-Νέα Πρόταση», για τον Δήμο Ωραιοκάστρου-, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.«Είμαστε η πρώτη παράταξη που βγήκε ανοιχτά, υπέρ των εργαζομένων. Είναι σίγουρο ότι θα κερδηθεί ο αγώνας, γιατί και σύννομοι είναι οι εργαζόμενοι και όλες οι ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση είναι παράνομες. Δεν ξέρω για πιο λόγο προσπαθούν να κερδηθεί ένας χρόνος, προκειμένου να εκβιαστούν αυτοί οι άνθρωποιεξαιτίας της ανέχειάς τους και να αποσυρθούν από τον αγώνα, πράγμα το οποίο δεν πρέπει να γίνει και εμείς θα βοηθήσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. Άδικη, παράλογη και προκλητική, χαρακτήρισετην κίνηση του Δήμου, να επιτεθεί απέναντι στους απολυμένους της καθαριότητας, στερώντας τους την παραμικρή ανταμοιβή της εργασίας τους.

Απ’ την άλλη, σε ανακοίνωση Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης της 29η Μαρτίου 2016, τονίζει πως απ’ την πλευρά της διοίκησης έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή των εργαζομένων ΙΔΟΧ στον τομέα της καθαριότητας. Ανάλογα υπομνήματα, εστάλησαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας , σχετικά με το θέμα της πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, 8άμηνης σύμβασης στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Παράλληλα ο Δήμαρχος ζητά-από το Υπουργείο Εσωτερικών-, έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα πληρωμής των υπαλλήλων, στον τομέα Καθαριότητας.«Προσπαθούμε να βρούμε λύση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, ενόψει εορτών του Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αστέριος Γαβότσης, στην σχετική ανακοίνωση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top