Ξεκάθαρη απάντηση από την Κυβέρνηση για το εάν η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι τελικά νόμιμο μέτρο, αντισυνταγματικό ή κινείται στα όρια του Συντάγματος ζητά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στους αρμόδιους Υπουργούς.
Ζητά ακόμη να μάθει εάν υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη νομιμότητα ή μη του συγκεκριμένου νομοθετήματος, ενώ μετά τις δημόσιες διαφοροποιήσεις Υπουργών και Βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι αφού πρώτα ψήφισαν τα μέτρα-λαιμητόμο τώρα ασκούν αντιπολίτευση στον… εαυτό τους, ρωτά το Μέγαρο Μαξίμου εάν εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης, έστω και στο παρά ένα, του συγκεκριμένου νομοθετήματος.
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά η Κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική του “καλού” και του “κακού” αστυνομικού. Αφού πρώτα νομοθέτησαν με 153 “ναι σε όλα” τα σκληρά μέτρα που ερημοποιούν τα νησιά και προκαλούν “τσουνάμι” ανατιμήσεων στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, κατόπιν εορτής προχωρούν σε δακρύβρεχτες δηλώσεις περί “αντισυνταγματικότητας του μέτρου” και “απαράδεκτης διάταξης”, ασκώντας αντιπολίτευση στον ίδιο τους τον εαυτό και εμπαίζοντας τη νοημοσύνη όχι μόνο των νησιωτών μας, αλλά ενός ολόκληρου λαού.
Πρόκειται, δηλαδή, για μια ξεδιάντροπη πολιτική πρακτική που σκοπό έχει την εξαπάτηση της κοινής γνώμης για ακόμη μια φορά, η οποία παρακολουθεί αποσβολωμένη τη μετάβαση της Αριστεράς των offshore με επικάλυψη εθνολαϊκισμού στο κόμμα που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα υπό αιώνια επιτροπεία».
Και καταλήγει ο κ. Καράογλου σημειώνοντας τα εξής: «Η Κυβερνητική διγλωσσία, ωστόσο, αποκαλύπτει ένα βαθύτερο πολιτικό πρόβλημα, καθώς αποδεικνύει ότι ο αμοραλισμός για την εξουσία έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται “συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”». 

-----------------------------------------------------------

Αρ. πρωτ.:
Θεσσαλονίκη, 31 Μαΐου  2016
Προς Υπουργούς:
-Οικονομικών
-Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πολιτικό “δίπορτο” της Κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»

Την τακτική του «καλού» και «κακού» αστυνομικού ακολουθεί η Κυβέρνηση στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Αφού πρώτα νομοθέτησαν με 153 «ναι σε όλα» τα σκληρά μέτρα που ερημοποιούν τα νησιά και προκαλούν «τσουνάμι» ανατιμήσεων στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, κατόπιν εορτής Βουλευτές και Υπουργοί της συγκυβέρνησης προχωρούν σε δακρύβρεχτες δηλώσεις περί «αντισυνταγματικότητας του μέτρου» και «απαράδεκτης διάταξης», ασκώντας αντιπολίτευση στον ίδιο τους τον εαυτό και εμπαίζοντας τη νοημοσύνη όχι μόνο των νησιωτών μας, αλλά ενός ολόκληρου λαού.
Πρόκειται, δηλαδή, για μια ξεδιάντροπη πολιτική πρακτική που σκοπό έχει την εξαπάτηση της κοινής γνώμης για ακόμη μια φορά, η οποία παρακολουθεί αποσβολωμένη τη μετάβαση της Αριστεράς των offshore με επικάλυψη εθνολαϊκισμού στο κόμμα που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα υπό αιώνια επιτροπεία.
Η Κυβερνητική διγλωσσία, ωστόσο, αποκαλύπτει ένα βαθύτερο πολιτικό πρόβλημα, καθώς αποδεικνύει ότι ο αμοραλισμός για την εξουσία έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».


Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι τελικά νόμιμο μέτρο, αντισυνταγματικό ή κινείται στα όρια του Συντάγματος;

-Υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη νομιμότητα ή μη του συγκεκριμένου νομοθετήματος;

-Εξετάζει η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο απόσυρσης του συγκεκριμένου νομοθετήματος;
-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top