Δημήτρης Αδαμόπουλος
Τεχνολόγος Γεωπονίας
Διοικητικός Υπάλληλος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Απόφοιτος ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ
Κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Αγροτική-Περιφερειακή Ανάπτυξη
Υποψήφιος Διδάκτορας του UCD στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας
Μέλος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και
Κατάρτισης Αγροτών ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Παντρεμένος με την Κατερίνα Κωσταροπούλου-Δασκάλα,
και με μια κόρη την Αφροδίτη.

Δεν είναι ντροπή ούτε κακό να θέλει κάποιος να προσφέρει στην πατρίδα του μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν είναι παράξενο να θέλει κάποιος να ανταποδώσει στους φίλους, στους συγγενείς, στους συγχωριανούς και στους κοντοχωριανούς του, την αγάπη, την φιλία
και την βοήθεια που δέχτηκε για πολλά χρόνια. Δυστυχώς η κοινωνία μας, έχοντας πικρή πείρα πάνω στο θέμα , είναι δύσπιστη στο να δεχτεί νέα πρόσωπα και νέες προτάσεις.
Εμείς όμως δεν κατεβαίνουμε, παρά ανεβαίνουμε στην πολιτική. Στο ανέβασμά μας αυτό θέλουμε να συμπαρασύρουμε και να ανυψώσουμε το ήθος, την αισθητική, την ευγένεια, την ποιότητα στις σχέσεις, την διαφάνεια, την δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα, την αρμοδιότητα, την απολογία και το κοινό καλό και συμφέρον.
Θέλουμε να ανυψώσουμε την Κοινωνία των Πολιτών και να χαμηλώσουμε ή και να εκμηδενίσουμε την κοινωνία των κολλητών, των υποκριτών και των φαύλων.
Θέλουμε να ανυψώσουμε τελικά μια Κοινωνία των Πολιτών όπου η πολιτική, η θρησκεία, η φιλία, η οικογένεια, η συμβίωση, η πατρίδα, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός θα έχουν το πραγματικό τους νόημα.
Το σύνολο του νέου Δήμου μας του Ωραιοκάστρου, τα τελευταία χρόνια δέχτηκε χιλιάδες νέους κατοίκους και ισχυρές οικιστικές πιέσεις. Αυτό από την μια είναι καλό, γιατί δυναμώνει η φωνή μας προς τα κέντρα των αποφάσεων από την άλλη δημιουργεί μια σειρά θεμάτων. Πολλά όμως από τα θέματα αυτά, όπως είναι η υδροδότηση, η αποχέτευση, η κατασκευή και συντήρηση των δρόμων, ο δημόσιος φωτισμός, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η έλλειψη σχολικών υποδομών, η έλλειψη αισθητικής των δημόσιων χώρων και κτηρίων και ο ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός, έχουν εξελιχθεί σε βασανιστικά προβλήματα.
Πιστεύουμε ότι η λύση των προβλημάτων αυτών πρέπει πάντα να συνάδει με μια ισορροπημένη ανάπτυξη μεταξύ της διαχείρισης των φυσικών πόρων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της παραγωγής εισοδήματος και πλούτου.
Η ανάπτυξη αυτή πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες των παρόντων, χωρίς να υπονομεύει την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες. Μια τέτοια ανάπτυξη όμως δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί άλλο με πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς και με παραδοσιακά ή ακόμα και με γραφικά στελέχη στην διοίκηση του Δήμου.
Υπάρχει ανάγκη για στελέχη με άριστη τεχνοκρατική και κοινωνική κατάρτιση. Τέτοια στελέχη απαρτίζουν την παράταξή μας, την Κοινωνία Πολιτών.
Η ψήφος στην Χριστίνα Αλίρη και στην Κοινωνία Πολιτών είναι ψήφος στη φρεσκάδα, την ανανέωση και τον ενθουσιασμό, είναι ψήφος στην ευθύνη για το μέλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top