Φίλες και Φίλοι!!


Ο πρώτος βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, αποτελεί θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου των πολιτών, όπως αυτός κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος.

Το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που θεσπίστηκε με το νόμο 3852/2010 δημιουργεί νέους διευρυμένους Δήμους με τεράστιες ευθύνες και αρμοδιότητες, αποκεντρωμένων εξουσιών. Ουσιαστικά είναι μια μικρή κυβέρνηση στον τόπο της, ενισχύει ακόμα περισσότερο ένα από τα βάθρα της Δημοκρατίας που είναι η τοπική Αυτοδιοίκηση. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών. Δυστυχώς όμως, οι εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκουν τη χώρα μας σε βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Μόνη ελπίδα, η κοινωνία. Αρκεί να δώσει κατεύθυνση στην οργή της, για να αποδειχθεί χρήσιμη, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να απαλλαγεί από την απελπισία της και να γίνει αυτή ταγός των εξελίξεων. Με γνώμονα το τρίπτυχο ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, τώρα είναι η ευκαιρία οι τοπικές κοινωνίες να δείξουν το δρόμο, ψηφίζοντας έμπειρα και ικανά στελέχη στην τοπική Αυτοδιοίκηση που θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν στο Δήμο για μια κοινωνία, όπου κάθε πολίτης θα είναι ελεύθερος και υπεύθυνος, ώστε να αναπτύξει τις ιδέες και τα οράματά του έχοντας αμφίδρομη σχέση με τους θεσμούς. Γιατί η ελεύθερη ανάπτυξη κάθε ανθρώπου είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλων των Δημοτών.



Βιογραφικό

ΣΠΟΥΔΕΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

-Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε
-Πτυχιούχος ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ
-Πτυχιούχος Μηχανικός Ελικοπτέρων
-Υπηρέτησα τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση για 33 χρόνια.
-Δίδασκα στα Κρατικά ΙΕΚ από την ίδρυσή τους μέχρι το 2002.
-Διετέλεσα Διευθυντής για 5 χρόνια στην Τεχνική Σχολή Δρυμού.
-Διετέλεσα κατά καιρούς προϊστάμενος τμημάτων σε διάφορα σχολεία.
-Διετέλεσα σύμβουλος του προέδρου του ΟΕΚ 1993-1994.
-Διετέλεσα μέλος επιστημονικής ερευνητικής ομάδας του ΟΕΕΚ για εξεύρεση ειδικοτήτων στην Ήπειρο.
-Οργάνωσα και παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων – συνεδρίων κλπ. που αφορούν την Τεχνική Εκπαίδευση και κατάρτιση – παιδαγωγικά κλπ.
- Στον ιδιωτικό τομέα εργάστηκα επί 30 χρόνια στην κατασκευαστική εταιρεία της συζύγου μου (ΕΡΓΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ως γενικός συντονιστής συνεργείων και επιβλέπων μηχανικός).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Ιδρυτικό μέλος 3 πολιτιστικών Συλλόγων και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά.
-Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά.
-Μέλος Δ.Σ Παραρτήματος Μακεδονίας Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής επιτροπής.
-Έκανα αρκετές εκπομπές ύστερα από πρόσκληση στην Τ.V – Ραδιόφωνο και συνεντεύξεις σε εφημερίδες με θέματα : Εκπαίδευσης- ανεργίας –Κατάρτισης – Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Περιβάλλοντος κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top