Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας και η προστασία αυτών αποτελεί βούληση της δημοτικής αρχής. Ο δήμος μας είναι από τους δήμους που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό δια της αδρανείας εφόσον δε διαθέτει ούτε συγκεκριμένα μέτρα ούτε πρόληψη για το φαινόμενο.

Παρατηρείται τελευταία το φαινόμενο αγέλες σκύλων να περιφέρονται στους δρόμους του Ωραικάστρου με αποτέλεσμα συμπολίτες να φοβούνται να κυκλοφορήσουν με τα παιδιά και τα δικά τους ζώα. Οι συνθήκες αυτές οδηγούν μερικούς από τους συμπολίτες μας στην κακή συνήθεια να κακομεταχειρίζονται τα ζώα ή να αδιαφορούν για τις συνθήκες διαβίωσής τους με τρόπο εγκληματικό.
Πόσες φορές πραγματικά δε συναντούμε πολίτες να χτυπούν βάναυσα τα ζώα για ασήμαντη πολλές φορές αιτία;
Η κακομεταχείριση των πλασμάτων αυτών αποκαλύπτει άγρια και πρωτόγονα ένστικτα, ενώ η αγάπη μας για αυτά δείχνει ευαισθησία, ευγένεια και ψυχική καλοσύνη. Με μια λέξη πολιτισμό.
Γιατί ο καλλιεργημένος άνθρωπος ποτέ δε χρησιμοποιεί βία ούτε παραβλέπει τα στοιχειώδη καθήκοντά και τις υποχρεώσεις του. Η σκληρότητα και ο σαδισμός είναι στοιχεία ασυμβίβαστα προς τον ανθρώπινο πολιτισμό. Αντίθετα την δύναμή του θα πρέπει να τη διαθέτει για να τα προστατεύει από τους κινδύνους οι οποίοι παραμονεύουν στην πόλη μας (αυτοκίνητα, φόλες κ.α.)
Κάντε κάτι εάν θέλετε να έχετε χαρακτηριστικά πολιτισμένου Δήμου.
Υπήρξα πριν από δύο χρόνια αυτήκοος μάρτυρας σε τηλεφώνημα που επέτρεψαν σε κάποιο κύριο να μαζεύει αδέσποτα έτσι ώστε να γίνουν τροφή για τα λιοντάρια του τσίρκου εκφράζοντας τη δικαιολογία: «είναι καιρός να ησυχάσουμε από αυτά…….»
Δεν επιτρέπεται ¨κύριοι¨. ΝΤΡΟΠΗ!
Αυτός είναι ο πολιτισμός σας ¨κύριοι¨ ; Αυτό τον πολιτισμό θα μεταδώσετε στα παιδιά μας;
ΔΡΑΣΤΕ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ένα πρόγραμμα περίθαλψης των ζώων με εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση και στείρωση.

Μαρία Μολώση-Φωτιάδου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ωραιοκάστρου
με τον συνδυασμό ''ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ'' του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top