....Γνωστή ανά τον κόσμο πλέον η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος όπως είναι και γνωστή η αιτία που μας έφερε εδώ! Διάφορα κόμματα και πολιτικοί που έπαιρναν μίζες από παντού, κατάκλεβαν το Κράτος και τον κόπο των Ελλήνων φορολογούμενων, χτίζοντας βίλες και δημιουργώντας μεγάλο κομπόδεμα για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Πριν από δυο χρόνια περίπου μπήκαν στο πλάνο και οι Ευρωπαίοι με αρχιστράτηγο τη Μέρκελ και στρατηγό τον Σαρκοζί...Από τότε η χώρα μας δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Τα μνημόνια υπογράφονται δυο- δυο μειώνοντας ολοένα μισθούς και συντάξεις, επιχειρήσεις συνεχώς κλείνουν , με αποτέλεσμα να μένει πολύς κόσμος άνεργος...Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνεργοι έφτασαν το 1000000 και έπεται συνέχεια... 
Όμως, υπό τις ίδιες σχεδόν συνθήκες ζει ολόκληρη η Ευρώπη...πέρα από το ελληνικό ζήτημα, υπάρχει και μια άλλη αιτία που ονομάζεται οικονομική κρίση , η οποία αδειάζει συνεχώς το πορτοφόλι των Ευρωπαίων....στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία , ενώ τελευταία κλυδωνίζεται και η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας. Το πρωί μιλούσα με φίλη από Γερμανία. Μου είπε ότι έχουν -6 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν άναψε μέχρι τώρα καλοριφέρ εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν διότι και σ' αυτούς έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα η Φράου Μέρκελ. 
....Αναρωτιέμαι αν όλο αυτό το σκηνικό είναι ένα παιχνιδάκι της Μέρκελ , η οποία ξαφνικά το παίζει καλή και δε θέλει να μας πετάξει (σύμφωνα με τα λεγόμενά της) έξω από την Ευρώπη. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, η χρεοκοπία θα προκαλέσει ντόμινο και σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και πάει λέγοντας..Δεδομένου ότι και η Γαλλία αρχίζει ν' αντιμετωπίζει προβλήματα, σε κάποια στιγμή θα έρθει αντιμέτωπη και με το θέμα της χρεοκοπίας. Αν χρεοκοπήσουν όλες οι χώρες εκτός από τη Γερμανία, τότε η Φράου Μέρκελ παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού και στυγνός εκτελεστής των υπολοίπων χωρών αφού θα είναι η μόνη που θα μπορεί να δανείζει στις υπόλοιπες με υψηλούς τόκους! 

Της Ναντίνας Χρηστίδου, Φιλολόγου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top