Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Oraiokastronews το δημοφιλές γκρουπ μιλά για τη μουσική βιομηχανία, τις επιτυχίες τους, τα σχέδια τους για το μέλλον. Ευχαριστούμε τον μάνατζερ Αριστοτέλη Καραγιάννη τηλ. 6948 177232 για την πολύτιμη βοήθεια του στην πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης  

1)Πώς ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργηθούν οι Rec;
Οι REC ήταν το μουσικό μας απόθεμα και η διάθεσή μας να αποτυπώσουμε σε μουσική και στίχους όλα μας τα συναισθήματα. Από την αρχή μας μέχρι και σήμερα παραμένουμε στην ίδια ιδέα, μόνο που σήμερα στο συγκρότημα μας προστέθηκε ακόμη ένας άνθρωπος, ο παραγωγός μας ο Χριστόδουλος Σιγανός.


2)Πως βλέπετε τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;
Πολλά υποσχόμενη, νέοι καλλιτέχνες, με φρέσκιες επιρροές και καλές παραγωγές είναι ότι συναντάμε όλο και πιο συχνά πλέον στη μουσική μας διαδρομή και εμείς. Είναι κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο, αν κάποιος συνυπολογίσει μάλιστα την τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει όχι μόνο ο δισκογραφικός χώρος, αλλά και η ίδια η ανθρωπότητα.


3)Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη δυνατότητα σας να κυκλοφορήσετε νέο CD;
Άμεσα… όταν κάποιον δεν έχει να αγοράσει τα βασικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τρέξει με χαρά στο κοντινό του δισκοπωλείο να αγοράσει το υλικό μας. Δισκοπωλείο είπαμε; χμμμ…



4)Πώς επηρεάζει τη μουσική βιομηχανία η ελεύθερη πλέον διάδοση των τραγουδιών μέσω του Internet (youtube etc.);
Νόμισμα με διπλή όψη το διαδίκτυο και η μουσική. Έχει και τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά του. Αρχικά είναι μια λύση, γιατί προσφέρει αμεσότητα με το προϊόν σου, μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και μια σειρά από άλλες δυνατότητες που μπορούν και χρησιμοποιούνται προς όφελος των καλλιτεχνών. Η άλλη όψη είναι η κακόβουλη διαχείριση όλων αυτών των δυνατοτήτων, το παράνομο downloading, η παράνομη επεξεργασία των τραγουδιών κλπ. Αλλά ειλικρινά, αυτό δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία, έχει να κάνει με την παιδεία μας πάνω στη μουσική και το σεβασμό μας στους δημιουργούς. 

5)Ποιο είναι το μυστικό της ως τώρα επιτυχημένης πορείας σας;
Ότι αντιμετωπίζουμε την επιτυχία όπως της αξίζει! Σαν μια σκιά..όσο υπάρχει ήλιος αυτή θα είναι εκεί, με λίγα λόγια, θεωρούμε την επιτυχία μας ως κάτι μη δεδομένο, σαν κάτι που θα πρέπει μαζί με τον παραγωγό μας να το δουλεύουμε καθημερινά.


6)Ποιότητα στη μουσική ή εμπορική επιτυχία: τι διαλέγετε; 
Πρέπει να διαλέξουμε; ό,τι κάνουμε προσπαθούμε να το κάνουμε πάντα με ποιότητα, εξ’ ού και οι άπειρες ώρες στο στούντιο, και η εμπορικότητα, νομίζω ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κάνω μουσική που έχω την πρόθεση να διανέμω. Διαφορετικά θα κάναμε μουσική μόνο για τα αυτιά μας.


7)Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; 
Είμαστε ήδη στο στούντιο και ολοκληρώσαμε τη νέα μας δουλειά, την οποία φυσικά και υπογράφει ο Χριστόδουλος Σιγανός και αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα. Συνεχίζουμε παράλληλα τις ζωντανές μας εμφανίσεις σε όλη την χώρα, έχοντας μαζί μας και ένα νεοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη τον MIKE, που θα συμμετέχει και στο ολόφρεσκο Single μας.


8)Προγραμματίζετε κάποια μουσική συνεργασία; 
Έχουμε πολλά στο μυαλό μας και ο Σιγανός ακόμη περισσότερα, αλλά δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να τα αποκαλύπτουμε (xaxaxaxa)



9)Τι νέα δισκογραφική δουλειά ετοιμάζετε;
Σε αυτή την ερώτηση, τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούμε να απαντήσουμε καθώς βρισκόμαστε εν όψει αλλαγών στα δισκογραφικά μας…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top