Θεσσαλονίκη, 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου, καθώς περισσότερα από χίλια άτομα παρακολούθησαν στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Palace την πολιτική ομιλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατία της Β΄ Θεσσαλονίκης  και αναπληρωτή του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββα Αναστασιάδη, η οποία  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 11:00 το πρωϊ.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης,  με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ Ψωμιάδης, ο Βουλευτές και πρώην Υπουργοί κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Λαζός Κυριάκος, οι Δήμαρχοι Δήμων Δέλτα κ. Γλώσης, Ωραιοκάστρου κ. Δημήτριος Σαραμάντος,...


 Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι Καποδιστριακών Δήμων, Κομματικά στελέχη. Παραβρέθηκε, ακόμη, ο Σάββας Καλεντερίδης, εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου λέσχης Αθηνών, συνδικαλιστές δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, εκπρόσωποι ποντιακών και άλλων πολιτιστικών σωματείων,  κ.α.
Ο Βουλευτής φανερά συγκινημένος για την ανταπόκριση του κόσμου μεταξύ άλλων τόνισε:
 «Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα μείνουν στην Ιστορία  για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έζησε ποτέ η Ελλάδα. Έλεγαν συνειδητά ψέματα για να κερδίσουν τις εκλογές.
Το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις κινήσεις τους έσπρωχναν τη χώρα βαθύτερα στον γκρεμό
Οι αγώνες και οι στερήσεις των προγόνων μας για Εθνική Αξιοπρέπεια, πρόοδο και ευημερία χάθηκαν μονομιάς.
Η χώρα βρέθηκε, ουσιαστικά, ακυβέρνητη σε στιγμές που η διεθνής κρίση γενικευόταν.
Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ξεπεράσαμε το κομματικό όφελος και προτάξαμε το συμφέρον της Πατρίδας.
Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ταυτίζεται μ’ αυτούς και προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Ούτε μ’ αυτούς που θέλουν να κατακερματίσουν το πολιτικό σκηνικό. Την επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται διακυβέρνηση. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Απαιτείται σκληρή προσπάθεια και δουλειά. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ο οποίος ήταν αρκετά φορτισμένος, κάλεσε τον κόσμο συστρατευτεί στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας φοβίζουν οι δυσκολίες. Ψηλά τα κεφάλια. Αισιόδοξα, τολμηρά. Είναι ώρα μάχης-Είναι ώρα νίκης-Είναι ώρα αυτοδυναμίας.
Ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός - Ο σκοπός είναι ιερός».


Το κείμενο της ομιλίας του κου Αναστασιάδη αναλυτικά



Πολιτική Ομιλία

Porto Palace, 1η Απριλίου 2012

Έχουν περάσει τριάντα μόνο μήνες από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Ο νικητής των τότε εκλογών Γιώργος Παπανδρέου, έχει αποπεμφθεί από την Πρωθυπουργία και ήδη έχει εκδιωχθεί και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Η θητεία του θα καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα, στην Ιστορία της Ελλάδας.
Εξαπάτησε.
Απέτυχε.
Έσυρε τη χώρα στην εσχάτη απειλή και ταπείνωση.
Το 2009 παρέλαβε ένα κράτος με οικονομία ελληνική. Υπήρχε αγορά. Υπήρχε ένα κράτος με συνοχή και ευημερία.
Παρέδωσε ένα κράτος διαλυμένο.
Παρέλαβε μία κοινωνία συντεταγμένη, η οποία λειτουργούσε με ομαλότητα. Παρέδωσε μία  κοινωνία στο πεζοδρόμιο. Κοινωνία ακραίων συμπεριφορών.
Το 2009 είχαμε πολλές επιλογές για να διαχειριστούμε την κρίση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε όχι απλώς  τις χειρότερες. Έκανε τις πιο ολέθριες επιλογές για τη χώρα. Υπέταξε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επέβαλε πολιτικές που περιόρισαν την εθνική κυριαρχία. Που καταρράκωσαν την οικονομία, παρέλυσαν ολόκληρη την κοινωνία. Οι αποφάσεις του έφεραν λουκέτα, Ανεργία, Φτώχεια και Απόγνωση.
Έφεραν την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης, κατάθλιψης και μαζικής παράκρουσης. Τα όσα συνέβησαν την περίοδο αυτή δεν επιτρέπουν πλέον καμία αμφιβολία.
Ολέθρια, εγκληματικά σφάλματα. Ανικανότητα, μικρότητες και πολιτικές αθλιότητες έσυραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα μείνουν στην  Ιστορία  για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έζησε ποτέ η Ελλάδα. Έλεγαν συνειδητά ψέματα για να κερδίσουν τις εκλογές.
Από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι την υπαγωγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ., η απόσταση αποδείχθηκε μεγάλη.
Έλεγαν ψέματα όταν υποσχόταν παροχές, ενώ γνώριζαν την κατάσταση. Από τις αυξήσεις στα εισοδήματα και στην απασχόληση μέχρι την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων.
Την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας η απόσταση αποδείχθηκε τεράστια. Θα μείνουν στην Ιστορία για κάτι ακόμη σπάνιο. Για το ότι ποτέ άλλοτε Πρωθυπουργός  δεν δίστασε να βλάψει την χώρα του και τον λαό του, για να συκοφαντήσει τους αντιπάλους του.
Αντί να πάρει άμεσα μέτρα, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, όπως με αγωνία τον προέτρεπε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.
Μας αγνοούσε επιδεικτικά.
Παράλληλα, διόγκωνε με λογιστικές αλχημείες, κατά παραγγελία Παπακωνσταντίνου, το έλλειμμα του 2009.
Για να πλήξει έτσι την Ν.Δ. και να οδηγήσει τη χώρα στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ.
Τώρα προσπαθούν να τους προστατέψουν.
Θα μείνει όμως στην Ιστορία και για κάτι ακόμη πραγματικά μοναδικό.
Για το ότι ποτέ άλλοτε, Πρωθυπουργός δεν έχει περιγράψει στη Διεθνή Κοινότητα τόσες πολλές φορές και με τόση επιμονή τον λαό του, ως έθνος φοροφυγάδων, διεφθαρμένων και πονηρών.
Και την χώρα του ως «Τιτανικό», για να πετύχει τελικά το σκοπό του.
Δεν δίστασε να διασύρει τον Ελληνικό λαό για να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα.
Μετά την επιλογή του ΠΑΣΟΚ, να οδηγήσει τη χώρα στο Δ.Ν.Τ., τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.
Σε δρόμους χωρίς ορατή ελπίδα.
Όλα  τα μέτρα  που επιβλήθηκαν τότε απέτυχαν παταγωδώς. Και όταν τους  λέγαμε  να αλλάξουν πολιτική μας κατηγορούσαν.
Συνεπικουρούμενοι από τα παπαγαλάκια τους, τα γνωστά Μ.Μ.Ε.
Τώρα οι πάντες εντός και εκτός Ελλάδος ομολογούν ότι η πολιτική εκείνη ήταν λάθος. Το δέχονται και οι ίδιοι σήμερα. Είναι, όμως, αργά. Είναι αυταπόδεικτη, πλέον, η αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Έως τα μέσα του προηγούμενου χρόνου, μας διαβεβαίωναν ότι στο Β΄ εξάμηνο του 2011, θα βγαίναμε στις αγορές. Και αντί για αγορές, βυθιστήκαμε σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις. Ανεπαρκείς αποδείχθηκαν και όλες οι συμφωνίες Βενιζέλου που θα έβαζαν «πάτο στο βαρέλι». Μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούσαμε την ανεπάρκεια. Την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το άδικο και το αβάσταχτο της ασκούμενης πολιτικής.
Καταλαβαίναμε, πλέον, όλοι οι Έλληνες, ότι η πολιτική που εφαρμοζόταν δεν οδηγούσε σε λύση. Αντίθετα, δημιουργούσε συνθήκες  πλήρους οικονομικής κατάρρευσης, δημιουργούσε σοβαρότατους εθνικούς κινδύνους.
Τα όσα ζήσαμε τα δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των τελευταίων μηνών του 2011 δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολεμική Ευρώπη. Ποτέ στο παρελθόν μία κυβέρνηση, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με τόση ένταση, δεν κακοποίησε τον λαό και την χώρα της. Η πατρίδα μας εγκλωβίστηκε σε πορεία αποτυχιών και αλλεπάλληλων αδιεξόδων συνεχούς διόγκωσης των προβλημάτων.
Το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις κινήσεις τους έσπρωχναν τη χώρα βαθύτερα στον γκρεμό. Υποθήκευαν το μέλλον της. Με την απίστευτα καταστροφική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, απομόνωσαν την χώρα. Το Ελληνικό Έθνος βρέθηκε αντιμέτωπο με την οργή των Ευρωπαίων. Κατέρρευσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας της επίσημης Ελλάδας στο εξωτερικό. Αμφισβητήθηκε ευθέως η παραμονή μας στο Ευρώ. Δεκαετίες Ευρωπαϊκής πορείας και σταθερότητας απειλήθηκαν άμεσα. Οι αγώνες και οι στερήσεις των προγόνων μας για Εθνική Αξιοπρέπεια, πρόοδο και ευημερία χάθηκαν μονομιάς.
Η χώρα βρέθηκε, ουσιαστικά, ακυβέρνητη σε στιγμές που η διεθνής κρίση γενικευόταν. Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβανόμενος ότι οι επικίνδυνοι και τυχοδιωκτικοί χειρισμοί του Γ. Παπανδρέου ανοίγουν ορθάνοιχτα το παράθυρο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, αποφάσισε να βάλει πλάτη για την σωτηρία της Πατρίδος. Το ρίσκο μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, σε μια στιγμή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ διαλυόταν και η Ν.Δ. βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, αγγίζει τα όρια μιας γενναίας απόφασης.
Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων.
Ξεπεράσαμε το κομματικό όφελος και προτάξαμε το συμφέρον της Πατρίδας. Είδαμε την διεθνή απομόνωση, στην οποία είχε οδηγήσει την Ελλάδα η τραγική ιδέα Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Είδαμε τον άμεσο κίνδυνο να εκδιωχθεί η χώρα από το ευρώ.
Ο κίνδυνος που αντιμετώπισε τότε η χώρα δεν ήταν μικρός, αλλά αντίθετα ήταν πολύ μεγάλος. Ήταν παιχνίδι με τη φωτιά. Εμπρησμός της Πατρίδας μας. Και η ανάγκη να υπάρξει διέξοδος στο αδιέξοδο που οδήγησαν οι επικίνδυνοι χειρισμοί Παπανδρέου, ήταν άμεση και επιτακτική. Πήραμε πρωτοβουλία α σταματήσουμε τον κίνδυνο, να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση, με στόχο το κούρεμα του χρέους και ύστερα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Αυτή η πρωτοβουλία έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, σήμερα. Τίποτε όμως δεν ήταν δεδομένο. Απαιτήθηκε σκληρή διαπραγμάτευση, σύνεση και τόλμη. Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις. Απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να παρεμβαίνει και να αλλάζει την φορά των πραγμάτων. Αποδείξαμε ότι είμαστε κόμμα Εθνικής ευθύνης. Αύριο θα είμαστε κυβέρνηση Εθνικής προσφοράς.
Πήραμε πρωτοβουλία γιατί ήταν υποχρέωση και καθήκον μας να προτείνουμε λύση. Η χώρα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Όσοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση τότε, σήμερα το καταλαβαίνουν. Όσοι νόμισαν, προς στιγμήν, ότι η Ν.Δ. άλλαξε θέσεις, σύντομα διαπίστωσαν το λάθος τους. Όσοι έβλεπαν την Ν.Δ. ως μόνη εναλλακτική λύση, τώρα καταλαβαίνουν ότι η Ν.Δ. είναι, επιπλέον, η μόνη εγγύηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.
Δώσαμε εξετάσεις αποτελεσματικότητας.
Και πετύχαμε.
Με την παρέμβασή μας τη σωστή στιγμή, δώσαμε την καλύτερη λύση σε μία κρίση που παρέλυε και βούλιαζε τη χώρα. Σήμερα, κάποιοι ρωτάνε αν έχουμε αλλάξει στάση απέναντι στο Μνημόνιο.
Η απάντηση είναι φυσικά  ΟΧΙ.
Το μνημόνιο απεδείχθη αυτό που ισχυριζόμασταν από την αρχή. Λάθος Πολιτική. Έπεσε έξω σε όλα. Στο χρέος, στο έλλειμμα, στους στόχους.
Επιδείνωσε την ύφεση και εκτέλεσε την Ελληνική οικονομία.
Σήμερα το αποδέχονται οι πάντες εντός και εκτός Ελλάδος. Ακόμα και οι ίδιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Ρωτάνε επίσης γιατί ψηφίσαμε το δεύτερο, ενώ καταψηφίσαμε το πρώτο. Είναι, όμως, δύο διαφορετικά πράγματα. Τα δεδομένα, σε σχέση με το 2009, είχαν αλλάξει δραματικά. Το 2009, το χρέος μας ήταν μεγάλο. Ήταν, όμως διαχειρίσιμο, βιώσιμο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε σε δύο χρόνια να το κάνει μη βιώσιμο. Ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Το 2009, κανείς δεν αμφισβητούσε την παραμονή μας στο Ευρώ. Δεν έμπαινε, από κανέναν, τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να δώσει το δικαίωμα στους ξένους να αμφισβητούν την παραμονή μας στο Ευρώ. Το 2009, κανένας δεν μιλούσε για χρεοκοπία. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και αυτό το δικαίωμα. Να μιλούν ευθέως για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας και βίαιη επιστροφή στη δραχμή.
Πολλοί προεξοφλούσαν ότι δεν θα πετυχαίναμε. Πετύχαμε όμως. Τώρα όλο και πιο πολλοί παραδέχονται ότι κάναμε το σωστό. Κάναμε το σωστό όταν καταψηφίζαμε το πρώτο μνημόνιο, γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ανεφάρμοστο.
Πράγματι, αποδείχθηκε ανεφάρμοστο. Αποδείχθηκαν σωστές οι αγωνιώδεις προειδοποιήσεις μας. Ότι η Ελλάδα σέρνεται, όλο και περισσότερο, στην καταστροφή. Και όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, κληθήκαμε να στηρίξουμε. Και στηρίξαμε για να μην αφήσουμε τη χώρα να καταρρεύσει. Κάναμε το σωστό, όταν πριν δύο μήνες ψηφίζαμε την νέα δανειακή σύμβαση. Γιατί μείωσε σημαντικά το χρέος. Και απέτρεψε τη χώρα από την καταστροφή.
Με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, μειώθηκε το χρέος κατά 105 δις ευρώ. Θωρακιστήκαμε άμεσα από τα χειρότερα. Κερδίσαμε χρόνο.
Μας δίνεται τώρα η δυνατότητα να κινηθούμε σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Να ανορθώσουμε την χώρα.
Επί δύο χρόνια ακούσαμε όσες προσβολές δεν είχαμε ακούσει από την σύσταση του Ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία της. Σήμερα το κλίμα αλλάζει. Οι φωνές συμπάθειας και στήριξης της χώρας μας, από το εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Η συμβολή του Αντώνη Σαμαρά στην επιτυχία του κουρέματος και στην αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό, ήταν καθοριστική. Με την παρέμβασή του τη σωστή στιγμή, έδωσε την καλύτερη λύση σε μία κρίση που παρέλυε και βούλιαζε τη χώρα. Η στάση του ήταν πατριωτική πράξη ευθύνης και πολιτικής συνέπειας.

Φίλες και φίλοι,
Χρειάστηκαν 35 περίπου χρόνια μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και μία διεθνής κρίση, για να φτάσει το Ελληνικό χρέος από το 30% του ΑΕΠ που το παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1981, στο 115% του ΑΕΠ το 2009, που το παρέλαβε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, χρειάστηκε μόνο ενάμισης χρόνος σκληρών στερήσεων και θυσιών για να εκτοξεύσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το χρέος στο 170% περίπου του ΑΕΠ. Και σήμερα, μετά από ένα κούρεμα 53% του χρέους, ευελπιστούμε, το 2020, το χρέος να επιστρέψει στο 120% του ΑΕΠ. Εκεί δηλαδή που το παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009.
Η αλήθεια είναι πως με την ρευστότητα που υπάρχει σήμερα στην παγκόσμια σκηνή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα τι θα συμβεί το 2020. Το μόνο βέβαιο είναι αυτό που έγινε έως τώρα.
Με την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε το ήδη μεγάλο χρέος.
-            Βάθυνε την ύφεση.
-            Κατάπιε συντάξεις.
-            Επιδόματα.
-            Δικαιώματα.
-            Θέσεις εργασίας.
-            Και το ηθικό των Ελλήνων.
-            Οδήγησε τη χώρα με μεγάλες δρασκελιές προς τα πίσω.
Η Ελλάδα είχε την ατυχία, το ΠΑΣΟΚ και η οικογένεια Παπανδρέου να διαχειριστούν τις τύχες της στις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Αρχικά το 1981, όταν η χώρα, με ισχυρή οικονομία, ισχυρές κρατικές δομές και ισχυρή εικόνα στο εξωτερικό, έγινε ισότιμο μέλος της ευημερούσας, τότε, Ε.Ο.Κ. Με σκληρές προσπάθειες τότε του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Ν.Δ. Τότε, το ΠΑΣΟΚ, λειτουργώντας  διαλυτικά, άρχισε να αποδομεί την ελληνική οικονομία και το κράτος. Η χώρα έγινε φέουδο στα χέρια των πρασινοφρουρών. Τότε άρχισε η αποσύνθεση του κράτους.
Ακολούθως, το 2009, όταν κλήθηκε να διαχειριστεί μια κρίση χρέους, που εν πολλοίς δημιούργησε το ίδιο, αποδείχθηκε τελείως ανίκανο και επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες και μας έσπρωξε στον γκρεμό. Λειτούργησε με την ίδια τυχοδιωκτική πασοκική φιλοσοφία και λογική.
Σήμερα είναι, πλέον, φανερό όσο ποτέ άλλοτε.
Όσοι επένδυσαν στο κομματικό όφελος.
Όσοι νόμισαν πως θα κερδίσουν, ζημιώνοντας τους αντιπάλους τους. Μοιρολογούν για το κατάντημά τους. Ίσως, μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται πόσο λάθος έκαναν. Όταν στεκόταν εμπόδιο στα σωστά και αναγκαία που επιχειρούσε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ίσως αντιλαμβάνονται πόσο εγκληματικά πορεύτηκαν, όταν, στην επιδίωξή τους να πλήξουν την Ν.Δ. αδιαφορούσαν για την ζημιά που προκαλούσαν στην Πατρίδα.
Ίσως τώρα κάτι έχουν να πουν. Τώρα όμως είναι αργά γι αυτούς.
Η πραγματικότητα τους πλακώνει όλους. Τώρα, ο νέος τους αρχηγός, ο Βενιζέλος, προσπαθεί να συμμαζέψει τα υπολείμματα  του ΠΑΣΟΚ.
Προσπαθεί να εμφανιστεί περίπου ως σωτήρας.
Αυτός που, με τις αστοχίες του, οδήγησε στην ανάγκη ψήφισης του Β' μνημονίου.
Αυτός που, για να καλύψει τα λάθη και την ανικανότητά του, φόρτωσε το λαό με τα πιο σκληρά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Αυτός που διαβεβαίωνε, το καλοκαίρι του 2011, ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι, ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα, ότι δεν θα μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις.
-            Και έκανε ακριβώς τα αντίθετα.
-            Πήρε τα πιο επώδυνα μέτρα.
-            Η καταστροφική πορεία της χώρας, φέρει και τη δική του σφραγίδα.
-            Σήμερα ζητάει άφεση αμαρτιών.
-            Δεν θα την έχει όμως.

Αγαπητοί Συμπατριώτες.
Ασχολήθηκα με την πολιτική από αγάπη για τον τόπο μου. Πέρασαν δυόμιση περίπου χρόνια από τις εκλογές του 2009. Από τότε που με εμπιστευτήκατε να σας εκπροσωπήσω στην Εθνική αντιπροσωπεία. Όλο αυτό το διάστημα έχω ψηλά την αίσθηση του χρέους απέναντί σας, απέναντι στην πατρίδα.
Δεν υπέκυψα ποτέ στην γοητεία της εξουσίας,  δεν υποτάχτηκα ποτέ στη λογική του εξουσιάζειν, αλλά στην ανάγκη να υπηρετήσω τον άνθρωπο. Προσπάθησα να σας εκπροσωπήσω επάξια. Να  υπηρετήσω την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τα ιδανικά του Έθνους.
Με πίστη, με εντιμότητα, με ήθος και με αξιοπρέπεια.
Ανθρώπινα, σεμνά.
Χωρίς κούφια λόγια, χωρίς υποσχέσεις.
Για να δώσω στην πολιτική, την αξία και τον δυναμισμό που έχει χαθεί.
Η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή, είναι προσφορά, αλλά πολύ περισσότερο είναι καθήκον απέναντι στην πατρίδα και είναι καθήκον απέναντι σε σας, απέναντι στα παιδιά μας.
Αγωνιώ και θλίβομαι μαζί, γι αυτά που ζούμε. Δεν αντέχω να βλέπω εξαθλιωμένους συμπολίτες μας. Δεν βολεύομαι, δεν μπορώ να ησυχάσω.
Φέρω βαρέως το γεγονός ότι καταρρακωθήκαμε σαν έθνος και σαν λαός. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε. Να είστε βέβαιοι γι αυτό.
Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Η σχέση μας έρχεται μακριά από τα χρόνια της αυτοδιοίκησης. Μας ενώνουν αγώνες, κοινή πορεία.
Για μένα δεν είστε απρόσωποι ψηφοφόροι, είστε οι συμπολίτες μου, οι συμπατριώτες μου, οι φίλοι μου.
Σας έχω στην ψυχή μου. Έτσι σας αισθάνομαι. Έτσι σας αντιμετωπίζω.
Για σας δεν είμαι ο απρόσιτος, ο απόμακρος, ο απλησίαστος Βουλευτής. Είμαι η παρέα σας, η συντροφιά σας, ο συνομιλητής σας, ο βοηθός σας στα δύσκολα. Είμαι ο άνθρωπός σας. Ζω και αναπνέω μαζί σας. Κυκλοφορώ ανάμεσά σας. Έχω τις ίδιες αγωνίες με εσάς. Τα προβλήματά σας είναι και δικά μου.
Πορευτήκαμε όλα αυτά τα  χρόνια μαζί. Με εμπιστευθήκατε και σας το ανταπέδωσα. Με τιμήσατε και το σεβάστηκα. Σήμερα αποδείξατε  ότι η σχέση μας είναι δυνατή. Έχει βαθιές ρίζες. Βασίζεται σε αρχές και αξίες. Γι' αυτό αντέχει στο χρόνο.
Σας ευχαριστώ γι αυτό.
Η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για σας είναι μεγάλο. Σήμερα σας κοιτώ κατάματα. Έναν –Έναν. Με πίστη, με αποφασιστικότητα. Οπλισμένος με την δύναμη που μου δίνει η αγάπη σας. Οπλισμένος με την δύναμη που μου δίνει η αγάπη για την πατρίδα. Οπλισμένος με την δύναμη που μου δίνει η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας.
Και σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω ακατάπαυστα. Αγόγγυστα και ευσυνείδητα. Για να βρούμε πάλι τον δρόμο μας. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα καταφέρουμε.
Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μας να χαθεί. Γιατί έχουμε τη θέληση, έχουμε και τη γνώση.
Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό μας. Ο Αντώνης Σαμαράς, με την μέχρι τώρα στάση του, έδειξε ότι ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις. Ότι είναι καλός καπετάνιος στη φουρτούνα. Ότι ξέρει να παρεμβαίνει, να διαπραγματεύεται και να δίνει λύσεις. Έδειξε ότι δεν αδιαφορεί όταν η χώρα κινδυνεύει. Έδειξε ότι αγαπάει την Ελλάδα.
Η παράταξή μας απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι για τα εύκολα. Είναι για τα δύσκολα. Το 1980 οδήγησε τη χώρα στην Ευρώπη. Στην ευημερία και στην πρόοδο. Το 2012 καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτή την πορεία. Να αποκαταστήσουμε  την αξιοπρέπεια της χώρας, να αποτρέψουμε τον κίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα, να δώσουμε τη μάχη για τους πολίτες και την πατρίδα, να την επαναφέρουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Αυτό είναι το βαρύ χρέος μας. Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς δίνουμε ελπίδα γι' αυτό. Ελπίδα για τα νέα παιδιά, ελπίδα για τον μισθωτό, τον Αγρότη, το συνταξιούχο, τον Επαγγελματία και τον Άνεργο.
Δίνουμε ελπίδα για το μέλλον. Σήμερα όλη η Ελλάδα αγκαλιάζει αυτό το μήνυμα της ελπίδας. Πολύ σύντομα θα δοθεί και σε σας η ευκαιρία να στείλετε το δικό σας μήνυμα. Εκεί που πρέπει. Στις κάλπες. Με την ευκαιρία των εκλογών που έρχονται. Καταψηφίζοντας τα σενάρια συγκυβέρνησης, σενάρια, που καλλιεργούν όσοι με αγωνία προσπαθούν να σωθούν.
Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους.
Δεν θα γίνουμε “σωσίβιο” σ' εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στον όλεθρο.
Εμείς δεν θέλουμε να σώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Την πατρίδα θέλουμε να σώσουμε. Την Ελλάδα έχουμε στην ψυχή μας. Αυτή μας εμπνέει. Αυτή την εντολή θα πάρουμε από σας.
Η πατρίδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση, ένας να κρατάει το τιμόνι, ένας να χαράζει τη διαδρομή.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν κάνουμε πειράματα με το μέλλον των παιδιών μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια.
Η ακυβερνησία, την επόμενη μέρα, θα φέρει χάος και καταστροφή.
Προσπεράστε αυτούς που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων επιλογών. Η παράταξη που έφερε στη χώρα την ευημερία και την δημοκρατία. Το επιβεβαιώνει η ιστορία μας.
Δεν ταυτιζόμαστε μ’ αυτούς και προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Ούτε μ’ αυτούς που θέλουν να κατακερματίσουν το πολιτικό σκηνικό.
Δεν θα μας συμπαρασύρουν στην πτώση τους. Μην υποκύπτετε σε απατηλά μηνύματα.
Την επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται διακυβέρνηση. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Απαιτείται σκληρή προσπάθεια και δουλειά. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
Το γνωρίζουμε., όπως το γνωρίζετε και εσείς.
Η αγάπη, όμως, για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας, απελευθερώνει τις απεριόριστες δυνάμεις μας. Έχουμε πίστη σ’ αυτό που κάνουμε.
Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει πρόγραμμα  βάθους δεκαετίας. Θα το ανακοινώσει ο Πρόεδρός μας. Πρόγραμμα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και αναπτυξιακό. Πρόγραμμα για τον κάθε πολίτη. Πρόγραμμα που θα μας βγάλει από το τέλμα.
Δίνουμε ισχυρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά, εντολή να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες. Δεν θα αυτοπυροβοληθούμε. Θα στηρίξουμε το μέλλον μας. Αυτούς που νοιάζονται για μας. Αυτούς που δεν έχουν προσωπικές στρατηγικές. Αυτούς που έχουν στην ψυχή τους την Ελλάδα. Μαχητές αποφασισμένους να συγκρουσθούν. Για να αλλάξουν τα πράγματα.
Δεν μας φοβίζουν οι δυσκολίες. Ψηλά τα κεφάλια. Αισιόδοξα, τολμηρά. Είναι ώρα μάχης-Είναι ώρα νίκης-Είναι ώρα αυτοδυναμίας.
Ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός-Ο σκοπός ιερός.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαλύσει την Ελλάδα μας.
Το έχουμε αποδείξει, άλλωστε, αυτό.
Η θέληση, η αποφασιστικότητα και η αγάπη για την πατρίδα, είναι η τεράστια δύναμή μας.
Θα δώσουμε την μάχη και θα κερδίσουμε.
Θα δώσουμε τέλος στο δράμα του λαού μας.
Όλοι μαζί θα σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα στα πόδια της.
Καλή δύναμη-Καλό αγώνα
Σας ευχαριστώ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top