Ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος. Συγκροτείται κοινοβουλευτικής ομάδας
Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος απέκλεισε συνεργασία με κόμματα που έχουν στηρίξει το Μνημόνιο.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο Πάνος Καμμένος απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που στήριξαν το Μνημόνιο, καθώς επίσης και με μη δημοκρατικά κόμματα, όπως επισήμανε, αναφερόμενος εμμέσως...


 στην Χρυσή Αυγή.
Επισήμανε πως θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική των δύο κομμάτων.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το "Άρμα Πολιτών", ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι έχουν συζητήσει με τον Γιάννη Δημαρά, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο.
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".
Ο Δημήτρης Σταμάτης στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Με την προσχώρηση του βουλευτή Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός υπό την ηγεσία του Πάνου Καμμένου, αριθμεί δέκα βουλευτές και αποκτά αναγνωρισμένη από τον Κανονισμό της Βουλής κοινοβουλευτική ομάδα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο βουλευτής στις δηλώσεις του, η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει στο κόμμα την δυνατότητα κοινοβουλευτικής παρουσίας με όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον δίνει δυνατότητες, βάσει της νομοθεσίας, για καλύτερη εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο.
Ο κ. Γιαννάκης είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και είχε επίσης αρνηθεί να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και τη δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την προσχώρησή του, υπήρξαν συζητήσεις και συνεννοήσεις με τον κ. Καμμένο και άλλους βουλευτές.

1 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι, πολλοί αριστεροί συνειδητοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι αν εφαρμόζεται η τάδε ή η δείνα ιδεολογία, αλλά ότι η χώρα έχει γίνει έρμαιο ειδικών συμφερόντων και οι θεσμοί έχουν καταρρακωθεί. Με το μέτωπο της συντήρησης (κάθε πολιτικής απόχρωσης) να κυριαρχεί παντού, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιδιώξουμε τη συνεννόηση μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, όχι για την προώθηση ενός ιδεολογικού προγράμματος αλλά για την εφαρμογή μερικών καίριων, βαθιών αλλαγών που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από την κρίση και θα μας δώσουν την πολυτέλεια αύριο να τσακωνόμαστε για τις διαφορές αριστεράς-δεξιάς. Καλώ τους φίλους που σκανδαλίζονται από τη συνεργασία με αριστερούς να δουν τα πράγματα υπό αυτή την ευρεία οπτική, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top