Καταγγελίες για κακοδιαχείριση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος αποκατάστασης τοπίου, που υλοποίησε το διαδημοτικό ΚΕΚ Νεφέλη, με έδρα τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, κάνουν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Δέλτα, επισημαίνοντας σειρά «παρατυπιών», τις οποίες όμως αρνείται ο δήμαρχος, Γιώργος Γλώσσης.
Το ΚΕΚ Νεφέλη (των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου) υλοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που εντόπισαν «παρατυπίες», με αποτέλεσμα να κάνουν καταγγελίες περί «αδιαφανών διαδικασιών, που χρήζουν...


 διερεύνησης».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη... νύφη πλήρωσε και δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, ο οποίος αποπέμφθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκατάστασης τοπίου εξελίχθηκε το 2010 (από τον τότε δήμο Αξιού) μέχρι και το 2011. Από τον προϋπολογισμό των 325.000 ευρώ φαίνονται ως δαπάνες, όπως τονίζουν οι καταγγέλλοντες, 256.000 ευρώ. «Τα υπόλοιπα», επισημαίνει ο κ. Γλώσσης, «δεν απορροφήθηκαν. Δεν τα πήραμε αυτά τα χρήματα. Μόνον όσα δικαιολογούνται από τις δαπάνες».
Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν επίσης ότι «ενώ φαίνεται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα τέσσερις εκπαιδευτές, μόνον ο ένας εμφανιζόταν τακτικά, αλλά πληρώθηκαν όλοι. Επίσης, η μία εκπαιδεύτρια είναι λογίστρια εταιρίας από την Αθήνα, η οποία εμφανίζεται με διεύθυνση Θεσσαλονίκης... Το πρόγραμμα απαιτούσε 25 εργάτες με δικαίωμα απουσίας 10% επί των προβλεπόμενων ωρών (80 ώρες από τις 800). Προσλήφθηκαν 25 εργάτες, παρακολούθησαν θεωρία 24 και πρακτική 15, όμως στο πρόγραμμα φαίνονται να συμμετέχουν και οι 25. Προβλεπόταν δαπάνη για μετακινήσεις με λεωφορείο. Χρησιμοποιήθηκε λεωφορείο του δήμου και κόπηκε τιμολόγιο από πρακτορείο. Προβλέπονταν τέσσερις χημικές τουαλέτες και δυο κοντέινερ και δεν υπήρχε τίποτα. Δεν έγινε δημοσίευση του προγράμματος, όπως έπρεπε».
Πολιτικά χτυπήματα...
Στις καταγγελίες ο κ. Γλώσσης απάντησε ότι όλα έγιναν νόμιμα και μάλιστα ελέγχθηκαν εξονυχιστικά, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές, αποδίδοντας σε «πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση» όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες.
«Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια... ατμόσφαιρα. Δώσαμε αναλυτικά στοιχεία ως διοίκηση, τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΚ Νεφέλη όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Στο ΚΕΚ συμμετέχουν και οι τρεις δήμοι και η αντιπολίτευση. Ακούσαμε όλες τις καταγγελίες, αλλά δεν έχουν υπόσταση. Πρόκειται για πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπάρχει τίποτα θολό. Εγινε αναλυτικότατος έλεγχος σε όλα τα κονδύλια και προκαλώ τον καθέναν που διαθέτει στοιχεία για το αντίθετο να τα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο δήμαρχος.
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top