Εδώ ο κόσμος χάνεται, η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα του Δυο. Νου. Του. Και μυαλό δεν βάζουμε.

Ο λόγος για τους τοπικούς υποψηφίους( δημοτικούς συμβούλους- τοπικούς και εμπλεκόμενους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην καλποθηρία) του Δήμου Ωραιοκάστρου και εξηγούμε για να μην παρεξηγηθούμε, τζάμπα και βερεσέ.
Γιατί πίνεις καφέ με αυτόν!
Γιατί του μιλάς!
Γιατί κοίταξες τον άλλο!
Γιατί το ένα, γιατί το άλλο, γιατί το παρ’ άλλο.
Αυτές οι εκλογές θα χωρίσουν οικογένειες, θα διαλύσουν σπίτια, θα καταστρέψουν συνεργασίες χρόνων, δουλειές θα κλείσουν, φίλοι δεν θα μιλιούνται και πάει λέγοντας.
Τι θα γίνει ρε παιδιά, εμείς με εσάς νομίζετε ότι ασχολούμαστε, άλλη δουλειά δεν έχουμε, δεν έχουμε προβλήματα εμείς, ή νομίζεται ότι το μυαλό μας είναι στο ποιος θα ψηφίσει ποιόν, ποιος θα πάει με ποιόν και ποιος θα κατέβει με ποιόν.
Έχουμε άλλα προβλήματα ποιο ουσιαστικά, το ασφαλιστικό, το οικονομικό, το εργασιακό… το υπαρξιακό!
Αντί να κοιτάνε ορισμένοι αυτά που έλεγαν στο πρόγραμμα τους τα προηγούμενα χρόνια αν τα έκαναν πράξη, ή πως τα έκαναν και τι έκαναν, ασχολούνται σαν τις κυρά Κατίνες του χωριού με τα κουτσομπολιά..
Αφήστε τις έχθρες και τις κακίες, σαν τα μικρά παιδιά… δεν σε «παίζω» και τέτοιες αηδίες.
Άντε γιατί η υπομονή μας έχει κάποια όρια και η ζέστη θα μας βαρέσει στο κεφάλι και θα τα πάρουμε στο κρανίο και μην το είδατε τον Παναγή, τον Μήτσο τον λεβέντη τον αρχιληστή!
Συγνώμη ρε παιδιά, εντελώς μεταξύ μας, εσείς μας ρωτήσατε γιατί είστε μ’ αυτόν που είστε;
Δηλαδή επειδή έχουμε κι ένα φιλότιμο και δεν σας λέμε τίποτα σημαίνει ότι είστε με τον σωστό, ή εμάς μας αρέσει μ’ αυτόν που πίνετε καφέ και τα ποτάκια σας;
Για σκεφτείτε λιγάκι, έχει δρόμο προς την κάλπη, έχει δρόμο μπροστά μας και σοβαρευτείτε, ο Καλλικράτης θέλει ανθρώπους με μυαλό, ψυχή και φιλότιμο, οι άλλοι καλό είναι να πάνε, σπίτι τους!
Σ’ όποιους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε….


Δημήτρης Νικολάιδης
Σκιτσογράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top