ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.11.2010




ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ




Στην τελική ευθεία έχει μπει ο προεκλογικός αγώνας της υποψηφίας δημάρχου του νέου δήμου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», Χριστίνας Αλίρη. Χθες η κ. Αλίρη πραγματοποίησε ομιλία στο Μεσαίο, όπου αναφέρθηκε τόσο στα καυτά προβλήματα του δήμου Καλλιθέας, για τα οποία, όπως τόνισε, δεν κατάφερε να δώσει λύσεις ο νυν δήμαρχος και συνυποψήφιος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, Δημήτρης Σαραμάντος όσο και στις προοπτικές της περιοχής.
«Σε λίγες μέρες θα κληθείτε να επιλέξετε νέο δήμαρχο. Να κάνετε μια επιλογή που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα καθορίσει την εξέλιξη του χωριού σας αλλά και του νέου δήμου», είπε η κ. Αλίρη υποστηρίζοντας ότι η ίδια διαφέρει από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες του νέου δήμου, καθώς ανήκει σε μια γενιά διαφορετική. «Δεν εκφράζομαι μέσα από παλαιοκομματικά παιχνίδια. Δεν είμαι πολιτικός με την κλασική έννοια που έχετε συνηθίσει. Δεν με νοιάζουν τα ρουσφέτια και οι παράνομες εξυπηρετήσεις», είπε η υποψήφια δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Είμαι εδώ για να προτείνω κάτι νέο και διαφορετικό, για να αποδείξω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και ότι όλοι οι κάτοικοι, τα χωριά και οι κοινότητες έχουν δικαίωμα στο μέλλον».
Στην ομιλία της η κ. Αλίρη εξαπέλυσε επίθεση στον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Σαραμάντο, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν 3 καταδικαστικές αποφάσεις ενώ με απόφασή του και παρά την πάνδημη απαίτηση για κλείσιμο του λατομείου, η λειτουργία του συνεχίζεται. «Πέραν αυτών καθ’ αυτών των γεγονότων, ο τρόπος που ο κύριος Σαραμάντος αντιλαμβάνεται την άσκηση της δημοτικής εξουσίας γίνεται αντιληπτός από όλους. Πέρα και πάνω από το νόμο, πέρα και πάνω, για να μην πω και ενάντια, στη θέληση των δημοτών. Και ζητά αυτός ο άνθρωπος ξανά την ψήφο σας. Χωρίς να έχει ξεμπερδέψει δικαστικά με τις εκκρεμότητες, χωρίς να έχει να επιδείξει σοβαρό έργο, προσπαθεί με φανταχτερά προγράμματα και φυλλάδια λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς, λες και οι δημότες δεν ζουν εδώ χρόνια και χρόνια», τόνισε η κ. Αλίρη και κατηγόρησε τον κ. Σαραμάντο ότι για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο του και να καταστεί έγκυρος ο συνδυασμός του, μετέφερε κόσμο ψευδώς σε άλλες περιοχές παρά την απαγόρευση του νόμου.
Η κ. Αλίρη αναφέρθηκε και στα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής όπως η χάραξη, ασφαλτόστρωση και κρασπέδωση των δημοτικών δρόμων των νέων οικισμών, η συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου εντός του οικισμού, η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης, η κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου και η ασφαλτόστρωση περιμετρικού δρόμου του οικισμού που σήμερα είναι χωματόδρομος. Η υποψήφια δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του λατομείου τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.
Η κ. Αλίρη δεσμεύτηκε για μερικές αυτονόητες, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες την επομένη των εκλογών. «Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα παρέμβασης στο ζήτημα του ΤΙΤΑΝ. Θα απαιτήσω συμμόρφωση του εργοστασίου με τους οικολογικούς κανόνες και λειτουργία του με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Είναι ζήτημα υγείας. Είναι ζήτημα σεβασμού στη νέα γενιά» είπε και συμπλήρωσε ότι στο πρόγραμμα του συνδυασμού της περιλαμβάνονται η ανάπτυξη δικτύου ανακύκλωσης, η επένδυση σε νέες τεχνολογίες ιδιαίτερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αγορά οικοπέδων μεγάλης χωροταξικής σημασίας για δημιουργία πάρκων και η ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, του ορεινού όγκου. «Διεκδικούμε την αλλαγή σελίδας στο νέο δήμο για να κάνουμε όσα οι πρώην δήμαρχοι δεν έκαναν», κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top