Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                          

Την περασμένη Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, και ώρα περίπου 8:20 π.μ., εισέβαλαν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου άγνωστοι, οι οποίοι, αφού τραυμάτισαν στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο το νεωκόρο, κατευθύνθηκαν προς την εικόνα της Παναγίας Πορταϊτίσσης με σκοπό να κλέψουν τα τάματα των πιστών που βρίσκονταν στην εικόνα. Το αλεξίσφαιρο τζάμι, καθώς και ο ειδικός συναγερμός της εικόνας απέτρεψαν την κλοπή, καθώς οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, η οποία ήρθε αμέσως στον τόπο του συμβάντος. Δυστυχώς, όμως, ο τραυματισμός του νεωκόρου, οποίος ήδη νοσηλεύεται στην Β΄ Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου», είναι σοβαρότατος, καθώς φέρει εκτεταμένα κρανιακά κατάγματα και εγκεφαλική κάκωση. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή. Από την πρώτη στιγμή η ενορία και η μητρόπολή μας ήρθε σε επαφή με τον διευθυντή της Β΄ Μ.Ε.Θ. και τους θεράποντες ιατρούς ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή φροντίδα και μέριμνα προς τον ασθενή. Τη στιγμή του συμβάντος οι ιερείς μετά του λαού τελούσαν τη θ. Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου, του οποίου η μνήμη τιμόταν εκείνη τη μέρα. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ομάδας του τμήματος ανθρωποκτονιών της Γ.Α.Δ.Θ. για τον εντοπισμό των δραστών, με την οποία συνεργάζεται η ενορία μας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ή ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, Ή ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ. ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.
Οι πατέρες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα πράξουν ό, τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Επίσης, εκφράζουν την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση προς την οικογένεια του θύματος.        

Από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top