ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Δανειοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων
Μεγάλη αδικία έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναφορικά με τη δανειοδότησή τους. Συγκεκριμένα, αρκετοί είναι αυτοί, που έλαβαν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, όπως και από διάφορες τράπεζες για πλείστους λόγους. Όμως, η άδικη και άνιση μεταχείριση εντοπίζεται σε όσους έλαβαν δάνεια από κάποια τράπεζα, διότι όσοι δανειοδοτήθηκαν από το ΤΠΔ, καταβάλλουν το 30% του μισθού τους ως δόση, ενώ κάποια σχετική ρύθμιση για όσους δανείστηκαν από τις τράπεζες δεν ισχύει. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται μόνο η κατηγορία όσων έλαβαν δάνειο από το ΤΠΔ, ενώ οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να προβούν στην αποπληρωμή του.
Είναι προφανές, ότι υπάρχει αδικία και άνιση μεταχείριση, καθώς δεν είναι δυνατόν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι ευνοημένοι, αναφορικά με τη δανειοδότησή τους και κάποιοι άλλοι να δυσχεραίνονται στην αποπληρωμή του. Σε μια τόσο δυσχερή οικονομική περίοδο, όπου όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά επιβαρύνονται και πλήττονται, οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αφορά όσους δανειοδοτήθηκαν από τις τράπεζες, έτσι ώστε να ανακουφιστούν στην ίδια κατεύθυνση με τους υπαλλήλους, που έλαβαν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών:
- Για ποιον λόγο η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει μόνο για όσους έλαβαν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;
- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε σχετική ρύθμιση, που θα ανακουφίζει και θα ευνοεί τους δημοσίους υπαλλήλους, που έλαβαν δάνεια από τις τράπεζες;
2. Καθυστερεί η παράδοση του αθλητικού ξενοδοχείου Μίκρας
Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην παράδοση του αθλητικού ξενοδοχείου Μίκρας, ενός έργου που ξεκίνησε το 2007 και υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ξενοδοχείο, ένα από τα μεγάλα έργα υποδομών της Κυβέρνησης Καραμανλή στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτει 30 δωμάτια και κατασκευάστηκε με σκοπό τη φιλοξενία αθλητών και αθλητριών από την επαρχία, που δυσκολεύονται να διαμείνουν αλλού. Πολλοί αθλητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας τους στο αθλητικό ξενοδοχείο, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις αθλητικές τους υποχρεώσεις.
Μάλιστα, οι εγκαταστάσεις στη Μίκρα αποτελούν έδρα πολλών σωματείων και αθλητών σε καθημερινή βάση και η λειτουργία του ξενοδοχείου θα είναι ωφέλιμη και γι’ αυτούς. Η κατασκευή του είναι υπερσύγχρονη και η λειτουργία και συντήρησή του δεν επιβαρύνουν το κράτος. Η καθυστέρηση διενέργειας σχετικού διαγωνισμού για την προμήθεια οικοσκευών και επίπλων επιβαρύνει την παράδοση του ξενοδοχείου στους αθλητές. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού στο αθλητικό ξενοδοχείο Μίκρας, έτσι ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στο κοινό και τους αθλητές.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού:
- Πότε προτίθεται να παραδοθεί το αθλητικό ξενοδοχείο Μίκρας στους αθλητές, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους;
3. Στο δρόμο κινδυνεύει να μείνει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
Στο δρόμο κινδυνεύει να μείνει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την απόφαση της δημοτικής αρχής να κάνει έξωση από τον χώρο του. Τα γραφεία του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη, στεγάζονται σε χώρο, που παραχωρήθηκε στο Συμβούλιο από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ως δωρεά από τον ιδιώτη Θωμά Μακρίδη. Το κτίριο περιλαμβάνει χώρο εκδηλώσεων, γραφεία διοίκησης, αίθουσα συνεδριάσεων και προβολών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί τώρα πίσω το εν λόγω κτίριο, αποστέλλοντας μάλιστα και μηχανικούς, έτσι ώστε να διενεργήσουν απογραφή στο χώρο. Αυτό μαρτυρά την ειλημμένη απόφαση της διοίκησης να κάνει έξωση στο ΣΑΕ από τον χώρο του.
Το ΣΑΕ από την ίδρυσή του έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, γεγονός, που κατέστησε την πόλη στη συνείδηση όλων, ως πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή όμως, η έδρα του Συμβουλίου κινδυνεύει να χαθεί, έπειτα από την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εύλογη είναι η απορία για το χρονικό διάστημα που η δημοτική αρχή αποφάσισε την έξωση του ΣΑΕ, όταν μάλιστα οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη μεταφερθεί και λειτουργούν στο νέο Δημαρχείο. Η απαξίωση του ΣΑΕ είναι πλέον προφανής και δεν αρμόζει σε έναν θεσμό, που εκπροσωπεί και εκφράζει την ομογένεια ανά τον κόσμο, η προσφορά της οποίας είναι πολυσήμαντη.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να μη χαθεί η έδρα του ΣΑΕ από τη Θεσσαλονίκη και να μην οδηγηθεί το Συμβούλιο στο δρόμο;
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου