ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η Κυριακή, 17 Ιουνίου θα σημάνει όχι μόνο το τέλος αλλά και την αρχή. Την αρχή με μια αριστερή κυβέρνηση ελπίδας και ανατροπής». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία της σε πολυπληθή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Πεζόδρομο της Λεωφόρου Δημοκρατίας, η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι...


 ένα και μοναδικό: Ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό ΜέτωποΑλλά και η απάντηση είναι μία και μοναδική:ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο!» επισήμανε η Ρ. Δούρου, παρατηρώντας ότι: «Σήμερα, δέκα μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, κι ενώ η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη νοιώθουμε καθημερινά γύρω μας, είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, το κατεστημένο δίνει τα ρέστα του. Εκβιασμοί, εκφοβισμοί, ψεύτικα διλήμματα, ήσαν μέχρι σήμερα τα όπλα τους, για να μην ψηφίσουν οι πολίτες τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Εδώ και λίγα 24ωρα το «μαύρο μέτωπο» δίνει τα ρέστα του. Το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή» αντικαταστάθηκε από το φάντασμα ενός νέου εμφυλίου που δήθεν πλανάται πάνω από τη χώρα. Ενός εμφυλίου στον οποίο δήθεν πρωταγωνιστεί και ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν διστάζει, τάχατες, να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό», συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας το ρόλο της ΝΔ σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι. «Στο παιχνίδι αυτό διακρίνεται η ΝΔ, η οποία σε κατάσταση πανικού για την επερχόμενη ήττα, έχει βάλει σε εφαρμογή τα μεγάλα και βρώμικα μέσα. Παραπλανητικές και αρνητικές διαφημίσεις, ψέματα, διαστρεβλώσεις, ήλθαν να προστεθούν στα εκβιαστικά διλήμματα ‘ευρώ ή δραχμή’. Το δίλημμα δεν έπιασε και η ΝΔ έβγαλε το… μπαζούκα από τα συρτάρια της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη ενός ‘νέου εθνικού διχασμού’. Επιδιώκει ανταρτοπόλεμο! Αν μπροστά μας δεν είχαμε την κρισιμότερη ίσως αναμέτρηση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, τότε η κατάσταση θα ήταν απλά για γέλια».
Αναφερόμενη στην «ακύρωση του μνημονίου» τόνισε ότι «δεν είναι μονομερής ενέργεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας να καταργεί εσωτερικούς νόμους ενός κυρίαρχου κράτους». «Είναι ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο. Που δεν θα το ακυρώσουμε μονομερώς. Δεν θα ακυρώσουμε τη Δημοκρατία για να διασώσουμε το Μνημόνιο, όπως μας ζητούν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι δανειστές. Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο για να σώσουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».
«Αντιθέτως, η τήρηση του μνημονίου είναι πολιτική επιλογή. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν, όχι μόνο με τους στόχους της δημοσιονομικής σταθερότητας αλλά και με το ιδεολογικό περίβλημα και το πραγματικό περιεχόμενο του Μνημονίου. Γι’ αυτό και το υπέγραψαν. Γι’ αυτό και το εφάρμοσαν. Γι’ αυτό και έχουν δεσμευτεί σ’ αυτό και για μετά τις 17 Ιουνίου. Εμείς διαφωνούμε με το Μνημόνιο και θα το καταργήσουμε. Και, στη συνέχεια, θα επαναδιαπραγματευτούμε τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης».
Ακολούθως η κ. Δούρου επεσήμανε την αναξιοπιστία των κκ. Βενιζέλου και Σαμαρά. «Είναι οι τελευταίοι που μπορούν να ισχυρίζονται ότι θα επαναδιαπραγματευθούν. Τι θα επαναδιαπραγματευθούν; Αυτά που οι ίδιοι συμφώνησαν; Και για τα οποία εγγράφως δεσμεύθηκαν; Δεν έχουν ίχνος αξιοπιστίας. Αντιθέτως στο λόγο τους περισσεύει η υποκρισία».
«Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια. Αντιθέτως, επιχειρούμε να αλλάξουμε το ηθικό παράδειγμα άσκησης της πολιτικής, λέγοντας ότι μας περιμένει ένας δύσκολος δρόμος. Αλλά είναι ο μοναδικός που οδηγεί στην ελπίδα και την αξιοπρέπεια», ολοκλήρωσε την ομιλία της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top