ert3
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές σε ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ.  
Για τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης, ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ. 
Για τη θέση που μέχρι σήμερα κατέχει ο Λάμπης Ταγματάρχης, δηλαδή αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, «παίζει» ο...


  Νίκος Σίμος.  
Πρώτα ΕΡΤ και μετά ΕΡΤ3
Όσον αφορά το «ψυχοπαίδι» της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη την ΕΤ3, όπως λένε στο REDALERT άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, είναι νωρίς ακόμη για να συζητάμε το οτιδήποτε. Πρώτα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι θέσεις στην ΕΡΤ ΑΕ και μετά θα ανοίξει η όποια συζήτηση για τις θέσεις της Θεσσαλονίκης. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το REDALERT, για την ΕΤ3 ακούγονται τρία ονόματα γνωστών και έμπειρων δημοσιογράφων της πόλης.
Συγκεκριμένα του Χρήστου Νικολαΐδη, της Μελίνας Καταπαναγιωτίδου και του Αντώνη Οραήλογλου, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη για ποια θέση προορίζονται. Και οι τρεις πρόκειται για άτομα που πρόσκεινται στο νεοφιλελεύθερο χώρο.
Ο Χρήστος Νικολαΐδης έχει διατελέσει για χρόνια διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΤ3, ενώ από την στιγμή της απόλυσης του πέρασε από το γραφείο Τύπου της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης και το γραφείο Τύπου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης.
Η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου έχει περάσει και αυτή από διευθυντική θέση στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1, ενώ διατηρούσε για τρία χρόνια εκπομπή στην ΕΤ3, η οποία σταμάτησε επί ΝΔ. Η ίδια παραιτήθηκε και από τότε διατηρεί προσωπικό ενημερωτικό blog, ενώ μετά τις εκλογές ξεκίνησε συνεργασία με τον όμιλο της Σεμίνας Διγενή, mediasoup. Να σημειωθεί ότι η κ. Καραπαναγιωτίδου, η οποία πλέον έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.
Τέλος, ο Αντώνης Οραήλογλου, έχει επιτελέσει για χρόνια διευθυντής τηλεόρασης στη TV100, ενώ μετά την απόλυση του από τον δήμο κατέχει τη θέση του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας «Καρφίτσα».  
Βέβαια, αυτά τα 3 ονόματα «παίζουν» για τη θέση του Γενικού Διευθυντή καθώς είθισται ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής να είναι πολιτική επιλογή είτε άμεσα από το κυβερνητικό στρατόπεδο είτε έμμεσα με «αναφορά» στην πόλη. Βέβαια όπως επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες της διαδικασίας στο REDALERT, η θέση του προέδρου θα πρέπει να συναποφασιστεί από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει ένα πρώτο λόγο σε ότι έχει σχέση με την πόλη του.
Αλλάζει η παράδοση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ;
Όσον αφορά τώρα το ΑΠΕ, μετά την άρνηση της Μαριάννας Πυργιώτη, ακούγεται το όνομα του Γιώργου Χαρβαλιά, παλιού διευθυντή του Έθνους.
Στη Θεσσαλονίκη, για τη θέση του περιφερειακού Διευθυντή Μακεδονίας, ακούγεται το όνομα του Αντώνη Οραήλογλου, σε περίπτωση που δεν πάρει κάποια θέση στην ΕΤ3. Αυτό σημαίνει ότι η μέχρι στιγμής παράδοση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που θέλει τη συγκεκριμένη θέση να παίρνει άτομο που είναι ήδη υπάλληλος του Πρακτορείου, όπως ο σημερινός διευθυντής, Σταύρος Τζίμας, αλλάζει και τη θέση διεκδικούν και άτομα «εκτός» ΜΠΕ.

Του Δημήτρη Τσάκωνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top