Γαύρος στον φούρνο.
Απλώνουμε τον γαύρο σε ένα ταψί η πυρέξ με λίγο λάδι, ψιλοκομμένη πιπεριά, αλάτι, ρίγανη.Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς μόνο με το γκριλ.Παρακολουθούμε το ψήσιμο και περίπου σε 15 λεπτά που θα έχουν αρπάξει τα από πάνω, τα γυρίζουμε με μια πιρούνα. Αφήνουμε να ψηθούν κι από την άλλη για άλλα 10 λεπτά περίπου και είναι έτοιμα.
Σαρδέλα σαγανάκι με σάλτσα ντομάτα
Μεζές για ρετσίνα.Ξεπλένουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε στη μέση και βγάζουμε το κόκαλο τους.
Τις τοποθετούμε στο σαγανάκι με λίγο λάδι.
Στην δεύτερη στρώση στο σαγανάκι τις βάζουμε αντικριστά (παντρεμένη).
Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτα, ψιλοκόβουμε 2 πιπεριές κέρατο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να ελαττωθούν τα υγρά τους.Σαρδελομακαρονάδα.
με την σάλτσα σαρδέλα που κάναμε στο σαγανάκι.Τρώγεται ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ....!!!
Παζαΐτης Νίκος
pazaitis@hotmail.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου