Θεσσαλονίκη , 08 Ιουλίου 2013
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ              
                
                                                 Προς :

1.      Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων         κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε,     ΤΚ: 10191, Παπάγος Αθήνα
2.    Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο
Χαρ. Τρικούπη 182,                Τ.Κ.: 101 78, Αθήνα
3.      Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα                                        Βας. Όλγας 198 – Τ.Κ. 54110 Θεσσαλονίκη
4.      Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Τσαμασλή                                      Βας. Όλγας 198 – Τ.Κ. 54110 Θεσσαλονίκη


Θέμα : «Ολοκλήρωση ανακατασκευής της Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Καλοχωρίου»

   Το Καλοχώρι είναι κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Δέλτα, και βρίσκεται δυτικά της Θεσσαλονίκης σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων.
    Βόρεια της κωμόπολης, σε μικρή απόσταση, βρίσκεται η Βιομηχανική Περιοχή Καλοχωρίου.
   Πριν από τρία χρόνια  ξεκίνησε η  ανακατασκευή  της Επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης- Καλοχωρίου, δηλαδή της Κεντρικής εισόδου του Καλοχωρίου  μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου.
   Δυστυχώς η αποπεράτωση του έργου έχει διακοπεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, ενώ απέμειναν μόλις 300 μέτρα  για την ολοκλήρωσή του.
      Κάτοικοι ,  εργαζόμενοι,  μαθητές,  φοιτητές και  επισκέπτες δεν έχουν πρόσβαση στο Καλοχώρι και αναγκάζονται να μετακινούνται  μέσω παρακαμπτήριων οδών, εκ των οποίων ο ένας οδηγεί σε ιδιωτική είσοδο πετρελαϊκής εταιρείας ενώ ο δεύτερος μέσα από την Βιομηχανική ζώνη.
   Οι επαγγελματίες βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να  σβήνουν  μέρα με τη μέρα  και τον  τζίρο τους να  μειώνεται, καθώς υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης και διακίνησης των εμπορευμάτων τους.
   Πυροσβεστικά οχήματα πριν από ένα μήνα που έσπευδαν σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε επιχείρηση έχασαν την παράκαμψη και χρειάστηκε η επέμβαση των κατοίκων για να βρουν το σημείο ενώ ασθενοφόρο που κλήθηκε να παραλάβει ασθενή διέσχισε  την βιομηχανική ζώνη για να μπει στο χωριό.

Κύριε Υπουργέ,
      Μεταφέρω την επιθυμία όλων των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και την επείγουσα ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ανακατασκευή του εναπομείναντος τμήματος της Επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου,  που θα διευκολύνει την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Προσδοκώντας στην άμεση παρέμβαση σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.  
                                                                            Με εκτίμηση
                                                               Σάββας Αναστασιάδης
                                                               Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top