Του Ηλία Καραγκουνίδη.
Έχουμε προσεγγίσει το δράμα μας με κάθε δυνατό τρόπο.Η λέξη ΚΑΤΟΧΗ,που έθιγε τον πολιτικό καθωσπρεπισμό, έχει γίνει στην κυριολεξία ένας εφιάλτης.Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, και ο πατριωτισμός που ζητείται δεν είναι για τα όπλα της άμυνας, αλλά για τα λάφυρα του νικητή.
Πλέον το μόνο πράγμα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, είναι το μέγεθος των αλυσίδων, μια και το κάθε όχι που λέει στους κατακτητές, μετατρέπεται σε ένα εξευτελιστικό ΝΑΙ.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, φτάνουμε στην κορύφωση της Ελληνικής Τραγωδίας και κάθε μέρα που περνάει...



 είναι και μια κάθοδος στην κόλαση.Η λειτουργία τους λοιπόν για 52 Κυριακές,  όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα διογκώσει τα έξοδά τους, και θα αποτελέσει την χαριστική βολή. Και σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το Υπουργείο Ανάπτυξης, αγνοώντας τις προτάσεις της Ε.Σ.Ε.Ε. για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Η αγορά προσπάθησε να αντέξει 6 χρόνια  ύφεση, και 4 χρόνια χωρίς χρηματοδότηση από τις τράπεζες.Απλά τώρα δεν μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών της.
Υ.Γ. Πάρτε τα δάνειά σας, πάρτε τα μνημόνια σας και τις τεχνικές βοήθειες, και αφήστε μας  να χρεοκοπήσουμε με την ησυχία μας.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top