Στο κλει­στό γυ­μνα­στή­ριο ενόρ­γα­νης γυ­μνα­στι­κής «Βα­σί­λειος Τσο­λα­κί­δης» θα προ­πο­νού­νται στο εξής οι νε­α­ροί αθλη­τές του Δια­γό­ρα Αμπε­λο­κή­πων, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, αφού ο συ­γκε­κρι­μέ­νος χώρος απέ­κτη­σε επί­ση­μα το όνομα του 34χρο­νου πρω­τα­θλη­τή, σε ει­δι­κή εκ­δή­λω­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο Δήμος Αμπε­λο­κή­πων - Με­νε­μέ­νης το πρωί της Κυ­ρια­κής (17/11).
Ο σπε­σια­λί­στας του δί­ζυ­γου, ο οποί­ος έχει δύο κα­το­χυ­ρω­μέ­νες πρω­τό­τυ­πες ασκή­σεις με το όνομά του στον διε­θνή Κώ­δι­κα Βαθ­μο­λο­γί­ας της FIG, θα έχει πλέον την «υπο­γρα­φή» του και στο υπό­γειο γυ­μνα­στή­ριο ενόρ­γα­νης, που βρί­σκε­ται δίπλα στο Δα­μου­λά­κειο Δη­μο­τι­κό Μέ­γα­ρο των Αμπε­λο­κή­πων.
Σʼ αυτό το υπό­γειο στε­γά­ζο­νται από το 1991 τα αγω­νι­στι­κά τμή­μα­τα ενόρ­γα­νης του Δια­γό­ρα, του συλ­λό­γου στον οποίο ανή­κει ο ίδιος ο Βα­σί­λης Τσο­λα­κί­δης, αλλά και οι επί­δο­ξοι διά­δο­χοί του. Ανά­με­σά τους, ο πρω­τό­το­κος γιος του, Στέ­φα­νος, και ο συ­νο­νό­μα­τος ανι­ψιός του και φε­τι­νός πα­νελ­λη­νιο­νί­κης της κα­τη­γο­ρί­ας παί­δων, Στέ­φα­νος Τσο­λα­κί­δης, που ξε­πή­δη­σαν από το συ­γκε­κρι­μέ­νο δη­μο­τι­κό γυ­μνα­στή­ριο.
Στην τε­λε­τή ονο­μα­το­δο­σί­ας, που  πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από τον Δή­μαρ­χο Αμπε­λο­κή­πων - Με­νε­μέ­νης, Λά­ζα­ρο Κυ­ρί­ζο­γλου, πα­ρευ­ρέ­θη­καν πολ­λοί συ­να­θλη­τές και συ­να­θλή­τριές του Τσο­λα­κί­δη, προ­πο­νη­τές γυ­μνα­στι­κής, μι­κροί αθλη­τές του Δια­γό­ρα Αμπε­λο­κή­πων, καθώς βέ­βαια και η οι­κο­γέ­νεια του τι­μώ­με­νου προ­σώ­που, η σύ­ζυ­γός του και πρώην πρω­τα­θλή­τρια της ρυθ­μι­κής Γε­ωρ­γία Στρά­κα και τα τέσ­σε­ρά τους παι­διά.
Την εκ­δή­λω­ση τί­μη­σαν επί­σης με την πα­ρου­σία τους οι πρώην Υφυ­πουρ­γοί Αθλη­τι­σμού Γιάν­νης Ιω­αν­νί­δηςκαι Γιώρ­γος Ορ­φα­νός, όπως και ο τέως Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Κε­ντρι­κής Μα­κε­δο­νί­ας Πα­να­γιώ­της Ψω­μιά­δης.
Από πλευ­ράς του δ. σ. της Ε.Γ.Ο, πα­ρό­ντες ήταν ο πρό­ε­δρος Θα­νά­σης Βα­σι­λειά­δης, η εκ­πρό­σω­πος του Δια­γό­ρα και τα­μί­ας της Ομο­σπον­δί­ας, Μάρθα Ζα­χα­ριά­δου και το μέλος του δ. σ., Ιω­άν­να Το­κα­τλί­δου-Καϊ­λί­δου.
Στην ευ­χα­ρι­στή­ρια ομι­λία του, ο 6ος Ολυ­μπιο­νί­κης του Λον­δί­νου δεν έκρυ­ψε τη χαρά του και θυ­μή­θη­κε τους αν­θρώ­πους που τον βο­ή­θη­σαν να φτά­σει ψηλά.
«Είμαι πολύ συ­γκι­νη­μέ­νος. Ευ­χα­ρι­στώ τον κ. Κυ­ρί­ζο­γλου και τον Δήμο Αμπε­λο­κή­πων - Με­νε­μέ­νης για τη με­γά­λη και ιδιαί­τε­ρη τιμή που μου κάνει. Ο δρό­μος που έχω δια­νύ­σει και δια­νύω, δεν ήταν στρω­μέ­νος με ρο­δο­πέ­τα­λα. Θέλω να ευ­χα­ρι­στή­σω τον προ­πο­νη­τή μου, Αλέκο Ιω­α­κει­μί­δη, που με βο­ή­θη­σε να πε­τύ­χω πολλά την τε­λευ­ταία πε­ντα­ε­τία. Επί­σης, την οι­κο­γέ­νειά μου, που πάντα ήταν οδη­γός μου και με στή­ρι­ξε σε στιγ­μές αδυ­να­μί­ας, κρα­τώ­ντας με όρθιο όταν σκε­φτό­μουν ακόμα και να στα­μα­τή­σω τη γυ­μνα­στι­κή. Οφεί­λω άλλο ένα με­γά­λο ευ­χα­ρι­στώ στην σύ­ζυ­γο και στα παι­διά μου. Εύ­χο­μαι αυτό το γυ­μνα­στή­ριο να συ­νε­χί­σει να βγά­ζει πρω­τα­θλη­τές και Ολυ­μπιο­νί­κες, κυ­ρί­ως όμως να βγά­ζει σω­στούς αν­θρώ­πους, που ξέ­ρουν να μά­χο­νται στη ζωή», είπε ο Βα­σί­λης Τσο­λα­κί­δης.
Προη­γου­μέ­νως, ο Δή­μαρ­χος Αμπε­λο­κή­πων - Με­νε­μέ­νης, Λά­ζα­ρος Κυ­ρί­ζο­γλου, είχε απο­νεί­μει στον 34χρο­νο πρω­τα­θλη­τή τι­μη­τι­κή πλα­κέ­τα, μαζί με μία ει­δι­κή εκτύ­πω­ση με την ομό­φω­νη από­φα­ση ονο­μα­το­δο­σί­ας του γυ­μνα­στη­ρί­ου, το­νί­ζο­ντας χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά: «Όλοι μας στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο εγκρί­να­με αμέ­σως και ομό­φω­να την πρό­τα­ση να δοθεί το όνομα του Ολυ­μπιο­νί­κη Βα­σί­λη Τσο­λα­κί­δη σʼ αυτό το γυ­μνα­στή­ριο. Τι­μού­με έναν αθλη­τή που δό­ξα­σε την Ελ­λά­δα σε ύψι­στο επί­πε­δο, αλλά ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο τι­μού­με το ήθος και τη δια­δρο­μή του».
Τους δι­κούς τους χαι­ρε­τι­σμούς απεύ­θυ­ναν και οι πρώην Υφυ­πουρ­γοί Αθλη­τι­σμού Γιάν­νης Ιω­αν­νί­δης καιΓιώρ­γος Ορ­φα­νός, οι οποί­οι έδω­σαν συγ­χα­ρη­τή­ρια στον 34χρο­νο πρω­τα­θλη­τή και στην οι­κο­γέ­νειά του.
Από την πλευ­ρά του, ο πρό­ε­δρος της Ε.Γ.Ο., Θα­νά­σης Βα­σι­λειά­δης, υπο­γράμ­μι­σε: «Η οι­κο­γέ­νεια της γυ­μνα­στι­κής αι­σθά­νε­ται σή­με­ρα πάρα πολύ χα­ρού­με­νη. Ευ­χα­ρι­στού­με τον Βα­σί­λη για όσα έχει κάνει και συ­νε­χί­ζει να κάνει για τη γυ­μνα­στι­κή. Απο­τε­λεί πρό­τυ­πο αθλη­τή και είναι άξιος να πε­τυ­χαί­νει πολλά. Μα­κά­ρι να πάρει κά­πο­τε το τι­μό­νι της Ομο­σπον­δί­ας στα χέρια του, αφού έχει τις γνώ­σεις και την ει­λι­κρί­νεια για να τα κα­τα­φέ­ρει».
Τέλος, η εκ­πρό­σω­πος του Δια­γό­ρα Αμπε­λο­κή­πων και τα­μί­ας της Ε.Γ.Ο., Μάρθα Ζα­χα­ριά­δου, είπε τα εξής: «Ευ­χα­ρι­στώ θερμά τον κ. Κυ­ρί­ζο­γλου και το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο, που έκανε αμέ­σως δεκτό το αί­τη­μα του Δια­γό­ρα για να δοθεί στο γυ­μνα­στή­ριο το όνομα του Ολυ­μπιο­νί­κη μας. Και φυ­σι­κά, ευ­χα­ρι­στώ τον Βα­σί­λη που μας κάνει την τιμή να ανή­κει στον σύλ­λο­γό μας. Τον θεωρώ και δικό μου παιδί. Είναι πρώτα εξαί­ρε­το παιδί και έπει­τα εξαί­ρε­τος αθλη­τής. Του αξί­ζουν πολλά συγ­χα­ρη­τή­ρια».
Προς Δήμο Αμπε­λο­κή­πων-Με­νε­μέ­νης
Συγ­χα­ρη­τή­ρια επι­στο­λή.
Κύριε Δή­μαρ­χε, το Δ.Σ Μ.Π. Με­σαί­ου Ο ΠΟ­ΝΤΟΣ σας συγ­χαί­ρει για την αξιέ­παι­νη πρω­το­βου­λία σας να δώ­σε­τε το όνομα του κλει­στού γυ­μνα­στη­ρί­ου σας στο επί­τι­μο μέλος του Συλ­λό­γου μας Ολυ­μπιο­νί­κη και Πα­γκό­σμιο Πρω­τα­θλη­τή Βα­σί­λειο Τσο­λα­κί­δη. Σας ευ­χα­ρι­στού­με πολύ!






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top