Υλικά:
  • 2 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 λεμόνι
  • λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μια σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε. Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά.

Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλυτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι.

Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top