Χθες 19 Μαρτίου και από τις 12.00΄έως τις 14.00΄ πραγματοποιήθηκε ραδιοφωνικό debate από το Radio ALPHA 96,5 με τους 5 υποψηφίους δημάρχους Ωραιοκάστρου. Τις εντυπώσεις κατά γενική ομολογία κέρδισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Εδιρνέλης της "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" με τις εύστοχες τοποθετήσεις του. 
Κάλεσε μάλιστα τους άλλους συνυποψήφιους του, να δεσμευτούν στην ανάκληση της άδειας καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ, στη μη λειτουργία παρόμοιου εργοστασίου στη Μαυροράχη καθώς και στη μη κατασκευή του  σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία.  
Ζήτησε επίσης να δεσμευθούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, ότι ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, δεν θα εκποιήσει δημόσιους χώρους και εκτάσεις, δεν θα παραχωρήσει δημοτικές υπηρεσίες/επιχειρήσεις σε ιδιώτες καθώς και να μη προχωρήσει σε διαθεσιμότητα και απολύσεις προσωπικού του Δήμου.  ΚΑΝΕΝΑΣ από τους συνυποψηφίους του κ. Εδιρνέλη, δεν ανέλαβε ρητά κάποια από τις παραπάνω δεσμεύσεις. 
Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα της σχολικής στέγης που ταλανίζουν όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου, την έλλειψη  πόσιμου νερού στην Μυγδονία, την προβληματική συγκοινωνία στη Μυγδονία και Καλλιθέα, στην εκ νέου χωροθέτηση των στάσεων του ΟΑΣΘ, στη μεταφορά των μαθητών, στην ανεργία που μαστίζει την περιοχή, στην έλλειψη μελετών για έργα υποδομών, ανάπλασης και ανάδειξης περιοχών φυσικού κάλλους, στην τσιμεντοποίηση του πολεοδομικού ιστού του Ωραιοκάστρου και σε πολλά άλλα θέματα τα οποία απασχολούν εδώ και χρόνια τους δημότες και τα οποία βαλτώνουν και "υλοποιούνται" μόνο στα λόγια. Κατέθεσε προτάσεις για την εκμετάλλευση των ελεύθερων εκτάσεων του Δήμου με την παραχώρηση τους για καλλιέργεια σε ανέργους ενώ ζήτησε και την απαλλαγή τους από την καταβολή δημοτικών τελών. Όλα τα παραπάνω μαζί με την ανάδειξη και πολλών άλλων υπαρκτών προβλημάτων της περιοχής, έφεραν σε δύσκολη θέση και πρόδηλη  αμηχανία τους συνομιλητές του.
                              
                                    Δ.Κ.Π.Ω. "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top