Τρεις προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα  μελών  της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Σε όλη την Ελλάδα  πραγματοποιούνται από τους δήμους ή με την υποστήριξη έστω των δήμων αγορές «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», για να προμηθευτούν οι πολίτες σε οικονομικές τιμές  προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου. Στο Ωραιόκαστρο, ενώ παραχωρεί το δημοτικό συμβούλιο  τη σχετική άδεια στην ομάδα δράσης των πολιτών «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», στην συνέχεια ουδέποτε εμφανίζεται η διοίκηση για να στηρίξει αυτή τη  δράση, απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία.
Ειδικά για το Ωραιόκαστρο η αστυνομία με αποκορύφωμα την Κυριακή 4/ 5 έστησε  μια πρωτοφανής επιχείρηση αποτροπής της διοργάνωσης που μόνο με την κινηματογραφική  ταινία «ο ΝΟΝΟΣ»  μπορεί να συγκριθεί. Είναι η τρίτη φορά που επεμβαίνει η  αστυνομία για να αποτρέψει  τη συγκεκριμένη δράση, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε  κάθε προηγούμενο.
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από τα όρια του δήμου, στην οδό Θεσσαλονίκης στο σημείο ΔΗΒΕΛΙΑ, όπου με μπλόκο  εμπόδιζε  την προσέλευση των παραγωγών  στο Ωραιόκαστρο. Ταυτόχρονα με μια άλλη γιγαντιαία επιχείρηση περικύκλωσε το χώρο «ΑΛΩΝΙΑ» που θα γίνονταν η αγορά «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», από όλες τις κατευθύνσεις με την ομάδα ΔΙΑΣ και δεκάδες παρατεταγμένους αστυνομικούς. Με αυτόν τον τρόπο  κατάφεραν τελικά  να ματαιώσουν  την  αγορά «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» για τρίτη φορά  και να εμποδίσουν τους πολίτες να προμηθευτούν φθηνά προϊόντα.
Μαζί με τα  μέλη της ομάδας δράσης «ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Γ. Εδιρνέλης. Στο χώρο κατέφθασε επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Α. Θεμελής.
Η αστυνομία στο πλαίσιο του εκφοβισμού προχώρησε  σε τρεις προσαγωγές μελών της ομάδας των διοργανωτών «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», που ύστερα από παρέμβαση της υποψήφιας  Περιφερειάρχη Δέσποινας  Χαραλαμπίδου και του Γ. Εδιρνέλη με την ιδιότητα του δικηγόρου αφέθηκαν ελεύθεροι.  
Η αστυνομία δικαιολογήθηκε για τη στάση της επικαλούμενη την ύπαρξη τριών καταγγελιών. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και καταγγελία από το Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου Ωραιοκάστρου. Εάν ισχύει,  καλούμε την  περιστασιακή πλειοψηφία του Δ.Σ  του Εμπορικού συλλόγου, να σταματήσει αυτές  τις αδικαιολόγητες κι έξαλλες ενέργειες με τις οποίες στρέφεται ενάντια στους καταναλωτές, γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να  διαταράξει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις των καταναλωτών με την τοπική αγορά, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου μποϋκοτάζ που θα αποβεί σε βάρος των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς.  Στην εποχή της κρίσης, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών και των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς, πρέπει να συνεχιστούν και να μην επιτραπεί  σε ορισμένους να τις  διαταράξουν προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων.         
Η ομάδα πολιτών Ωραιοκάστρου «ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που διοργανώνει τη δράση «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»  καταγγέλλει τη θηριώδη  αστυνομική κινητοποίηση  αυθαιρεσίας και αυταρχισμού. Η επιτυχία της δράσης «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ που φέρνει κοντά τους παραγωγούς  με τους καταναλωτές τους τρόμαξε. Τους τρόμαξε   γιατί δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει και μια άλλη προοπτική, η   κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία  που θα περιορίζει  την ασυδοσία  των καρτέλ και των κάθε είδους μεσαζόντων. Η αστυνομική τους αυθαιρεσία δεν τρομάζει όμως τα μέλη της ομάδας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που θα συνεχίσουν τη δράση τους  με κάθε τρόπο και που θα στηρίζεται από τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου. 
Ωραιόκαστρο 4/5

Στη φώτο:

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Α. Θεμελής και Γ. Εδιρνέλης με τα μέλη της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Β. Χαντέ, Γ. Χάτσιος, κα Κ. Κορνελάκη, η κα  Ε. Αρβανιτίδου Μήτσιου,  Ι. Σπανόπουλος και Δ. Παπαδάκης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top