Της Δήμητρας Αγκαθίδου*
Kάπου σε ένα forum το διάβασα εχτές και αναλογιζόμουν πόσο πικραμένοι νιώθουν οι νέοι μας. Πόσους λόγους έχουν για να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλο το πολιτικό σύστημα.
Αλλά το τίποτα στις εκλογές, είναι λύση? 
Είναι όλες οι εκλογές το ίδιο?

Ζούμε τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες σε έναν εφιάλτη, σαν σε άσχημο όνειρο όπου κάποιοι σε κυνηγούν και νιώθεις τα πόδια σου κολλημένα. Νιώθουμε όλοι βαλτωμένοι, πιεσμένοι, απελπισμένοι, ταλανιζόμενοι, χωρίς διέξοδο, χωρίς διαφυγή, χωρίς ελπίδα και περισσότερο από όλους οι νέοι μας.
Τα κόμματα προδώσανε τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς, της νεολαίας που μόχθησε, σπούδασε, πήρε πτυχία, εξειδικεύσεις και μεταπτυχιακά, και σήμερα βιώνει το άγος της χρόνιας ανεργίας. Αλλά και όσοι νέοι εργάζονται βλέπουν το παρών ζοφερό και το μέλλον ζοφερότερο. Ανέχεια και μετανάστευση εμφανίζονται σαν οι μόνες επιλογές.

Οι Περιφερειακές εκλογές θα επηρεάσουν άμεσα τον τόπο μας και την καθημερινότητα μας,
και για αυτό η ψήφος όλων είναι σημαντική και θα μετρήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Για τη Μακεδονία μας, οι προτάσεις παρ΄ όλο που φαίνονται πολλές είναι ουσιαστικά τρεις :
1. Επιλογή συνδυασμών διαμαρτυρίας: από την Σταλινική αριστερά έως την εγκληματική Ναζιστική ακροδεξιά. Χωρίς λύσεις, η κρίση θα ενταθεί, η ανεργία θα φουντώσει, η κοινωνική συνοχή θα καταρρεύσει.
2. Επιλογή των προβαλλόμενων από τα ΜΜΕ φελλών του συστήματος. Το ωραίο περιτύλιγμα στο κενό πακέτο. Άδεια πουκάμισα που πίσω τους κρύβουν λαμόγια διαφθοράς και συστήματα διαπλοκής.
και:
3. Επιλογή «συμμετέχω»: υποστηρίζω την ανεξάρτητη πρόταση του Μάρκου Μπόλαρη και απαιτώ να φυσήξει άνεμος ανανέωσης. Για να καθαρίσει το αποπνιχτικό κλίμα μούχλας, διαφθοράς, ανικανότητας και διαπλοκής που έχουν καθηλώσει τα τελευταία δώδεκα χρόνια την Κεντρική Μακεδονία στην υπανάπτυξη και το τέλμα.

Το σίγουρο είναι ότι η ψήφος των νέων ανθρώπων σε αυτές τις εκλογές, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ας μας δείξουν οι νέοι μας τη σωστή κατεύθυνση!


*Η Δήμητρα Αγκαθίδου είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό ''συμμετέχω'' του Μάρκου Μπόλαρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top