H μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει. Τα λεπτά κυλούν βασανιστικά και υπάρχει εκείνη η γλυκιά προσμονή για την έναρξη της ιστορικής μάχης. Η Εθνική μας δίνει απόψε ένα από τα μεγαλύτερα "ραντεβού" της ιστορίας της, αντιμετωπίζοντας την Ακτή Ελεφαντοστού (23:00, live blog στο Sport24.gr) στην Φορταλέζα και διεκδικεί την πρώτη της πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια να έρθει και ένα "δώρο" από την Κολομβία απέναντι στην Ιαπωνία, με την οποία παίζει την ίδια ώρα. Οι Λατινοαμερικάνοι του Χοσέ Πέκερμαν έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση, έχοντας δυο νίκες και θα παίξουν με αρκετές αλλαγές απέναντι στους Ασιάτες, από τους οποίους δεν πρέπει να ηττηθούν.
Σίγουρα το κίνητρο βρίσκεται στους παίκτες του Αλμπέρτο Τζακερόνι, εντούτοις οι Κολομβιανοί είναι ανώτεροι ποδοσφαιρικά και έχουν επιδείξει σταθερότητα μέχρι στιγμής. Το ζήτημα είναι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παίξουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Όλοι μια "γροθιά" για τη νίκη

Από εκεί και πέρα, η Εθνική μας ομάδα οφείλει να κοιτάξει το τι θα κάνει η ίδια, διότι πρέπει πάση θυσία να νικήσει, αν θέλει να ελπίζει. Η Ακτή βολεύεται με δυο αποτελεσμάτα, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που θέλει μόνο το τρίποντο. Γι' αυτό θα παίξει, αυτό θα διεκδικήσει πάνω στο χορτάρι και έχει τα φόντα να το κατακτήσει. Δεν είναι το φαβορί, δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, αλλά την τελευταία δεκαετία αυτή η ομάδα έχει ανατρέψει πολλές φορές τα προγνωστικά. Γιατί όχι άλλη μια...
Απόψε παραμερίζονται οι γκρίνιες, μπαίνουν στο περιθώριο οι κριτικές, διότι είναι η ημέρα του αγώνα. Ο στόχος είναι κοινός για όλους και άπαντες θέλουν το ίδιο πράγμα. Να νικήσει η Ελλάδα και να περάσει στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό θέλει ο Φερνάντο Σάντος, κλείνοντας ιδανικά την πορεία του στον πάγκο της Εθνικής μας, αυτό θέλουν οι παίκτες που φοράνε και τιμούν το εθνόσημο, αυτό θέλουν και τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Ακόμα και αν κάνουν πολλές φορές σκληρή κριτική, το σίγουρο είναι πως αγωνιούν για την "γαλανόλευκη", νιώθουν υπερήφανοι με τις επιτυχίες της και στεναχωριούνται όταν δεν τα καταφέρνει.

Τα πλάνα του Σάντος

Πάμε όμως και στα αγωνιστικά, με τον Πορτογάλο κόουτς να καταστρώνει τα πλάνα του, έχοντας στο μυαλό του ορισμένες αλλαγές, τουλάχιστον όπως έχει δείξει στις τελευταίες προπονήσεις. Υπάρχουν ερωτηματικά για την 11άδα που τελικά θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όλα συγκλίνουν στο ότι θα έχει ένα σχήμα με τον Σαμαρά μπροστά, αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη αντί του Κατσουράνη, με τον Μανιάτη σε ρόλο εξαριού και τον Κονέ στο πλάι του "τυπάρα" ως εσωτερικοί μέσοι. Στο τέρμα θα είναι ο Καρνέζης και στην άμυνα ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς-Παπασταθόπουλος ανάμεσά τους. Αν τελικά προτιμηθεί να παίξει αριστερά ο Σαμαράς, ο Λάζαρος θα μείνει στον πάγκο και θα προτιμηθεί ένας εκ των Μήτρογλου και Γκέκα για την κορυφή της επίθεσης.

Ετσι θα παίξει η Ακτή

Όσο για τον Σαμπρί Λαμουσί, φαίνεται πως έχει κάνει τις επιλογές του για το αρχικό σχήμα που θα κατεβάσει απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Μπαρί θα είναι στο τέρμα, ο Οριέ δεξί μπακ, ο Μποκά αριστερό και δίδυμο στόπερ θα είναι οι Μπαμπά και τον Κόλο Τουρέ. Οι Ντι και Τιοτέ θα αποτελούν τα αμυντικά χαφ, με τον Γιαγιά Τουρέ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οι Καλού και Ζερβινιό θα παίξουν στις πτέρυγες και ένας εκ των Ντρογκμπά και Μπονί θα ξεκινήσει στην επίθεση, με τον πρώτο να είναι το φαβορί.

Διαιτητική τριπλέτα από το Εκουαδόρ

Ο Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ θα είναι ο ρέφερι της αποψινής αναμέτρησης. Βοηθοί του στον αγώνα θα είναι οι συμπατριώτες του, Κρίστιαν Λεσκάνο και Μπάιρον Ρομέρο. Τέταρτος θα είναι ο Σάντρο Ρίκι από την Βραζιλία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top