Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 συζητήθηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου η αναφορά - καταγγελία που έκαναν από κοινού οι Σύλλογοι: Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά -- Περιβαλοντικός Σύλλογος Ασσήρου και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
Ενημερώσαμε από πριν τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα που προέκυψαν από την παράνομη και χωρίς άδειες πλέον λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς και τα πολλαπλά πρόστιμα που επέβαλε η Δ/νση Προστασίας Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας προς το ΦΟΔΣΑ.
Το Σύλλογο Περιβάλλοντος Λαγκαδά εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του Χρήστος Χατζηπαραδείσης και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ασσήρου 'Φίλοι της Γής" ο Μέγκας Δημήτρης.
Η κατάσταση έχει περιέλθει σε τέλμα μετά και τις τελευταίες παραβιάσεις από το ΦΟΔΣΑ. Στην ουσία οι Δήμοι πληρώνουν στο ακέραιο (δηλ. οι πολίτες) την εναπόθεση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ καθώς επίσης και η Ε.Ε. τους εμπιστεύθηκε έδωσε τεράστια κονδύλια γι'αυτό το έργο το οποίο έγινε ημιτελές χωρίς τα συμπληρωματικά έργα. Την αστοχία του έργου τώρα την πληρώνουμε μέσω των προστίμων πάλι εμείς οι πολίτες!! Καιρός είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυρίως οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης να βρούνε λύση με το ΦΟΔΣΑ πριν ξεσηκωθούν οι πολίτες και τους πάρουν .....με τις πέτρες γιατί η κατάσταση έφθασε στο μη περαιτέρω.


Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές μας στήριξαν. Αλγεινή εντύπωση έκανε η απουσία Θεσσαλονικιάς Ευρωβουλευτού αν και ήταν μέλος της Επιτροπής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top