Αναδημοσίευση από τον ΤΡΟΧΟ
Ένα σημαντικό στήριγμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης απέκτησαν οι κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου με την έναρξη της λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου και του κοινωνικού φαρμακείου από το φιλανθρωπικό σωματείο "Χρήστος Τσελεπίδης". Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία των δυο σημαντικών αυτών δομών στήριξης των πολιτών στο δήμο Ωραιοκάστρου. Χθες το βράδυ ο "Τροχός" και άλλα τοπικά μέσα, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του φιλανθρωπικού σωματείου, βρεθήκαμε στο χώρο λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου, για μια ενημέρωση από τους ανθρώπους που κόπιασαν για την υλοποίησή του (βλέπε την 1η φωτογραφία).
Καταρχάς, ο χώρος λειτουργίας είναι στα γραφεία του σωματείου, Κομνηνών 83 στο Ωραιόκαστρο (έναντι του δημαρχείου), τα οποία διαμορφώθηκαν και εξοπλίστηκαν κατάλληλα (με τις προδιαγραφές κανονικού ιατρείου) για τη λειτουργία των δομών. Ήδη, υπάρχουν 8 γιατροί, 2 φαρμακοποιοί, 1 κοινωνικός λειτουργός και 2 ψυχολόγοι που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ενώ 3 γιατροί προσφέρθηκαν να εξετάζουν ένα ορισμένο αριθμό ασθενών στα ιατρεία τους, αφού λόγω έλλειψης του αναγκαίου εξοπλισμού αυτό δεν μπορεί να γίνει στο χώρο του κοινωνικού ιατρείου. Εθελοντικά προσφέρθηκε να παρέχει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό ιατρείο, ως γυναικολόγος, ο δήμαρχος κ. Γαβότσης. Το πρόγραμμα λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου που παραθέτουμε στο τέλος βρίσκεται υπό συνεχή διαμόρφωση. Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν ήδη οι πρώτες εξετάσεις ασθενών και κλείστηκαν κάποια ραντεβού. Επίσης λειτουργεί κοινωνικό φαρμακείο με φάρμακα που προσφέρουν οι πολίτες και εκτελούνται συνταγές γιατρών (εξαιρούνται τα ψυχοτροπικά φάρμακα).
Το φιλανθρωπικό σωματείο ενημέρωσε εγγράφως την Εκκλησία και το δήμο για την έναρξη λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου και θα συνεχίσει την ενημέρωση και με άλλους φορείς (την Ένωση Γονέων κ.α). Η κατεύθυνση των ανθρώπων του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου είναι να υπάρχει διακριτικότητα στη λειτουργία των δομών και να αποκλειστεί κάθε πολιτική ή διαφημιστική εκμετάλλευση. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει καμπάνια για τη συλλογή φαρμάκων καθώς και οργάνωση των εθελοντών που θα βοηθήσουν στη λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου.
Εμείς να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού σωματείου για τις σημαντικές πρωτοβουλίες τους (οργάνωση αιμοδοσιών κ.α) καθώς και σε όλους τους γιατρούς, φαρμακοποποιούς και πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τη λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου, την οποία τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε οι πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου.
Ακολουθεί το πρόγραμμα λειτουργίας του Κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top