Το εκλογικό σώμα, αναζητώντας την ΕΛΠΙΔΑ, χωρίς να ζητήσει έγγραφες – πειστικές εξηγήσεις και τεκμηριωμένο χρονοδιάγραμμα εξόδου από την Κρίση, πίστεψε σε νέες υποσχέσεις σχισίματος του Μνημονίου ή, έστω, κατάργησής του «με ένα και μόνο νόμο από τη Βουλή»! Και έδωσε ΕΝΤΟΛΗ στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει Κυβέρνηση, προκειμένου να βγάλει τη Χώρα από την οικονομική Κρίση που «μας οδήγησαν τα Μνημόνια» και να οδηγήσει την πατρίδα μας σε τροχιά ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε την ΕΝΤΟΛΗ. Και προέκρινε σαν κυβερνητικό εταίρο ένα άλλο «αντιμνημονιακό» κόμμα, τους ΑΝΕΛ, προκειμένου να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή για τη … νομοθετική κατάργηση του Μνημονίου! Και οι κυβερνητικοί, πλέον, εταίροι διαπίστωσαν ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι εταίροι, αλλά πολέμιοι! Και τους … κήρυξαν τον πόλεμο!
Όμως, φαίνεται, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να υπογράψει το email Χαρδούβελη ή και ακόμη χειρότερο! Και προσπαθούν να προετοιμάσουν τους Έλληνες πολίτες για την … ανακωχή του πολέμου με τους εταίρους – δανειστές και να προϊδεάσουν για την … απαλλαγή της κυβέρνησης από την ΕΥΘΥΝΗ μιας ενδεχόμενης «υπαναχώρησης» από τα αντιμνημονιακά προτάγματα! Αυτό είναι το … ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ μήνυμα που εκπέμπουν οι τελευταίες δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου! «Εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ΕΝΤΟΛΗ να τα ψηφίσει αυτά. Έχουμε λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε, πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε, θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ».
Όμως απ’ τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να τιμήσει την ΕΝΤΟΛΗ του Λαού, γιατί δεν αναλαμβάνει την ΕΥΘΥΝΗ για τη μη ψήφιση του νόμου που θα καταργούσε αυτομάτως το Μνημόνιο και θα άνοιγε ο δρόμος για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Γιατί θα πρέπει ο Λαός, αν δεν φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα, να τους δώσει νέα ΕΝΤΟΛΗ; Μήπως γιατί δεν είχαν την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή; Η ΕΝΤΟΛΗ είναι ακόμη πολύ νωπή! Οι πολίτες θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμη ΕΛΠΙΔΑ. Και ζητούν από την κυβέρνηση αντί να κάνει σκέψεις για αναζήτηση νέας λαΪκής εντολής, να εργαστεί με πάθος και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Αυτό, άλλωστε, είναι και το νόημα της μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες που απολαμβάνει ακόμη η κυβέρνηση. Υπάρχει, ακόμη, ΕΛΠΙΔΑ!
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top