Τριτοκοσμικές εικόνες αντικρίζει κάποιος στο Μελισσοχώρι, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου. Εικόνες που δείχνουν την αδιαφορία και εν γένει την εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή. Η πινακίδα STOP στη μέση της συμβολής των οδών Νικολάου Κόπτση και Στρατηγού Καλλάρη (φωτό 1) φαίνεται πως «επαρκεί», κατά την άποψη των υπευθύνων της διοίκησης, για να προειδοποιήσει τους οδηγούς για την ακαταλληλότητα του οδοστρώματος και της διέλευσης καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι ατυχημάτων. Ατυχήματα, που σίγουρα θα αποβούν μοιραία αν οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν σταματήσουν να κωλυσιεργούν και αποφασίσουν να δώσουν λύση. Η συγκεκριμένη διασταύρωση αποτελεί κομβικό σημείο καθώς από εκεί εξυπηρετείται η διέλευση προς το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, η πρόσβαση στον Ι.Ν. Γρηγορίου Παλαμά και η διέλευση στον παιδικό σταθμό και την παιδική χαρά.


Η καθαριότητα φαίνεται πως έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι κάδοι που υπάρχουν στην περιοχή (φωτό 2) εκτός από την παλαιότητα τους και την άμεση ανάγκη αντικατάστασης του καθώς είναι κατεστραμμένοι, αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους.


Επιπρόσθετα το γήπεδο 5X5 που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση. Η εικόνα που αντικρίζει κάποιος σαφώς δεν είναι η ενδεδειγμένη. Η είσοδος είναι ξεχαρβαλωμένη, ο τάπητας φθαρμένος όσο δε για τα τέρματα, αυτά απλά δεν υπάρχουν και τη θέση τους έχουν πάρει δοκάρια από τα παρακείμενα νεοανεγερθέντα συγκροτήματα (φωτό 3).


Η δημοτική αρχή καλό θα είναι να ενεργοποιηθεί και να επικεντρωθεί στη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών. Το βέβαιο είναι πως οι κάτοικοι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμα τους στην καθαριότητα, την υγεία και την ασφάλεια είναι αναφαίρετο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top