Άρθρο του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη

     Η πρόσφατη έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας δεν οφείλεται τόσο στα γεγονότα της Συρίας, που προϋπήρχαν, όσο στην πολιτική των "ανοικτών συνόρων "και στην χαλάρωση των μέτρων προστασίας, που εξαγγέλθηκαν από τη νέα κυβέρνηση και αποτέλεσαν λόγο προσέλκυσης κυνηγημένων και απελπισμένων συνανθρώπων μας, στην αναζήτησή ασφαλούς καταφυγίου και ελπίδας για τη ζωή.

    Αναμφίβολα  η Ελλάδα, όντας μικρή χώρα, με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αδυνατεί να στεγάσει και να θρέψει τις εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων που κατακλύζουν τη χώρα.

    Η πρόβλεψη μάλιστα, ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, θα προσλάβει το επόμενο διάστημα, δραματικές διαστάσεις, επιβεβαιώνει το μέγεθος του συνεχώς , διογκούμενου προβλήματος και την αδυναμία της χώρας να το αντιμετωπίσει.

    Η λήψη μέτρων αποτροπής εισόδου μεταναστών στη χώρα μας και μέτρων ασφαλείας και προστασίας των Ελλήνων πολιτών, όπως από το Σύνταγμα απορρέει, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη και καλώς τα εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και όπως αποδείχθηκε περιόρισαν σημαντικά το πρόβλημα, δεν το έλεισαν όμως ,και κακώς η νέα κυβέρνηση τα κατήργησε.

    Εάν δεν διατηρηθούν ανάλογα μέτρα η κατάσταση σε λίγο διάστημα θα γίνει ανεξέλεγκτη, με κίνδυνο να διαταραχθούν η σταθερότητα και η ακεραιότητα της Χώρας.

    Η έκτακτη σύνοδος κορυφής, που προέκυψε μετά από την τραγωδία της Λεμπεντούζα, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δείξει τη συνέπεια του σε σχέση με αυτά που υποστήριζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

     Ότι δηλαδή, το μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί κ.λ.π.

     Θα περίμενε κανείς λοιπόν, ο κ. Τσίπρας ως αριστερός και    " προοδευτικός" πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία για να ανοίξει η συζήτηση σε αυτό το πλαίσιο  στην Ε.Ε.,  και στη συνέχεια βάζοντας στο τραπέζι τους διεθνείς οργανισμούς και δυνάμεις (Ο.Η.Ε., Η.Π.Α. κ.λ.π ) να ασκηθούν πραγματικές πολιτικές παρεμβάσεις ώστε, όσο το δυνατόν συντομότερα ,να σταματήσουν τα αιτία που προκαλούν τα καραβάνια των μεταναστών.

     Αντί λοιπόν για αυτό, ακούσαμε τον πρωθυπουργό να επαίρεται, γιατί διπλασίασε τα κονδύλια από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος, που είναι και αυτό σημαντικό για την πρόσκαιρη διαχείριση του. Όμως με τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα θα απαιτηθεί πολύ σύντομα να ζητήσει τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό των κονδυλίων. Φαύλος κύκλος δηλαδή, χωρίς τελειωμό.

   Αλλά, όσα κονδύλια και αν δοθούν όσο καλά και αν θωρακισθούν τα σύνορα δε θα μπορέσουν ποτέ να σταματήσουν ούτε την πλημμυρίδα των μεταναστών ούτε την ανθρώπινη δυστυχία.

  Ο Κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιούργησε πολλές ψευδαισθήσεις, ως πρωθυπουργός δε αυτοαναιρείται καθημερινά και απογοητεύει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top