Χαιρετίζουμε τον συνεχιζόμενο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και των γύρω περιοχών, που παλεύουν εδώ και χρόνια να σταματήσουν την καταστροφή του τόπου τους και την λεηλασία του ορυκτού πλούτου του, από την πολυεθνική Ελντοράντο. Ο αγώνας αυτός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και η μοναδική εγγύηση πως θα τελειώσει νικηφόρα είναι η παλλαϊκή κινητοποίηση. Η κλιμάκωση και όχι ο εφησυχασμός. Η ενεργή συμμετοχή και όχι η ανάθεση και προσμονή για λύσεις άνωθεν. Η επέκταση και το άνοιγμα του σε όλη την Χαλκιδική αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα και την Θράκη, περιοχές που οι χρυσοθήρες-πολυεθνικές έχουν “βάλει στο μάτι”. 
Η Ελντοράντο το τελευταίο διάστημα κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και να υπερασπίσει τα συμφέροντα και τα μελλοντικά κέρδη της. Δυστυχώς δεν είναι μόνη. Μαζί της είναι οι συνέταιροι της, ντόπιοι εργολάβοι-καπιταλιστές αλλά και όλο το συνασπισμένο μεγάλο κεφάλαιο, ο ΣΕΒ, τα ισχυρά ΜΜΕ και οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν την πολιτική ξεπουλήματος και καταστροφής της χώρας. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όλοι μαζί και ο καθένας χώρια, έχουν δώσει όρκο στα αφεντικά της πολυεθνικής πως θα τους υπερασπίσουν μέχρι τέλους. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν διαπιστευτήρια στο ξένο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές και σε όλους όσους θέλουν να βγάλουν κέρδη από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφική εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. 
Η Ελντοράντο δεν θα καταστρέψει μόνο τα βουνά, τα δάση και τα νερά της ΒΑ Χαλκιδικής, διαλύοντας έτσι την τοπική οικονομία και κοινωνία. Σε αντίθεση με τις ψεύτικες υποσχέσεις θα λεηλατήσει και την εργασία όσων εν τέλει μπουν στην δούλεψη της. Τώρα τους υπόσχεται “λαγούς με πετραχήλια” για να τους χρησιμοποιεί και να διασπά τον λαό. Μετά θα κερδοσκοπήσει στις πλάτες τους, θα εκμεταλλευτεί για ένα ξεροκόμματο την σκληρή εργασία τους και θα τους πετάξει μόλις ολοκληρωθεί ο σκοπός της σαν στημένες λεμονόκουπες. Οι πολυεθνικές και οι κεφαλαιοκράτες όπως δεν νοιάζονται για την φύση και το περιβάλλον το ίδιο δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τους εργαζόμενους. Ο μόνος θεός τους είναι το κέρδος. 
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις αρνούμενη να πάρει σαφή θέση, αφήνει να προχωρούν οι εργασίες και να δημιουργούνται ανεπανόρθωτα τετελεσμένα. Με την αστυνομία και τα ΜΑΤ εμπόδισε τους κατοίκους να διαδηλώσουν στο βουνό τους, αφήνοντας ανενόχλητη την ίδια στιγμή την εταιρία να οργανώνει και να σκηνοθετεί τις “αντιδράσεις” με όργανα τα εργοδοτικά σωματεία. 
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τον συνεχιζόμενο αγώνα του λαού της Χαλκιδικής και καλεί σε συνέχιση και διεύρυνση της υποστήριξης του. Μόνο αυτός, στηριγμένος στην πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του. Δεν έχει να περιμένει τίποτε από υποσχέσεις και καθησυχασμούς. Όπως και παλιότερα έτσι και τώρα ο δρόμος του μαζικού αγώνα είναι η μόνη εγγύηση για την νίκη! 
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι εργασίες που καταστρέφουν το βουνό, το δάσος, τα ρέματα και τον υδροφόρο ορίζοντα. Παλαιική κινητοποίηση και διεκδίκηση για να ματαιωθεί η λεγόμενη επένδυση και η σύμβαση του θανάτου. Να παύσουν όλες οι δικαστικές-αστυνομικές διώξεις στους αγωνιζόμενους κατοίκους. Όχι στο “χρυσό” θάνατο της Χαλκιδικής και στην λεηλασία του ορυκτού πλούτου από τις ξένες πολυεθνικές και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες - συνεργάτες τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top