Νέα πεζοπορία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου


Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο « Περπατώ και γνωρίζω - Το Ωραιόκαστρο και την Ιστορία του», για την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00. Η διαδρομή ξεκινά από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου - Ρέμα Αηδονιών – Κεραία ΕΤΕ – Κορυφή Σιβρί – Πέρασμα «Highlander»– Οροπέδιο Ομαλού/Παρχάρι - Πηγάδι  Χαμπίνας και επιστροφή στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.
 
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».

Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία μέλη και φίλοι του συλλόγου θα μιλήσουν για το Ωραιόκαστρο από την κορυφή Σιβρί, θα μιλήσουμε για τις κεραίες επικοινωνιών και θα επισκεφτούμε μία από αυτές, θα συνδεθούμε με τις παλιές τοπικές παραδόσεις και ιστορίες της περιοχής μας και θα επισκεφτούμε το Ρέμα των Αηδονιών και το Οροπέδιο του Ομαλού/Παρχάρι. Στο πηγάδι της Χαμπίνας θα μας περιμένει ένας ζωντανός θρύλος του Ωραιοκάστρου 90 ετών και θα καθίσουμε να ακούσουμε την ιστορία του Ωραιοκάστρου, όπως την έζησε και συνδιαμόρφωσε ο ίδιος. Τέλος θα επιστρέψουμε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Επιπρόσθετα ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.

Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στις 11:00 π.μ. και η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 7,4 χλμ.

Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top