Με την κατάθεση του Εκπροσώπου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και Καθηγητή κ. Σάββα Ρομπόλη , συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Χώρας στα μνημόνια.


    Έμφαση έδωσε ο κ. Αναστασιάδης στα ελλείμματα των ΔΕΚΟ και τον τρόπο καταγραφής τους .
     Είπατε στην τοποθέτησή σας ότι ο τρόπος καταγραφής  των ελλειμμάτων  ΔΕΚΟ σας προβλημάτισε. Είναι σύμφωνος με αυτόν που χρησιμοποιούν σε άλλες Χώρες της Ε.Ε; Το 2010 και το 2011 ο κ. Χριστοδουλάκης και ο κ. Στουρνάρας διαφωνούσαν, πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι διαφορετικός.  Μήπως αυτό ήταν η αφορμή να διογκωθεί το έλλειμμα το 2009 και οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ;

    Αυτή ήταν μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Ρομπόλης από τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, ο οποίος  όπως ανέφερε, το  θέμα είναι πως υπολογίζουμε τα ελλείμματα ΔΕΚΟ.  Εκεί ήταν και η διαφωνία των κ.κ. Χριστοδουλάκη και Στουρνάρα, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με την ένταξή τους  στη γενική κυβέρνηση, διότι θα διόγκωναν το έλλειμμα.

    Σε ότι αφορά το ΔΝΤ όπως διευκρίνισε ο κ. Ρομπόλης,  οι Ευρωπαίοι ήθελαν να μπούμε για να παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή συνθήκη στα εργασιακά μας, στα ασφαλιστικά μας κ.α.


    Το 2014  τα οικονομικά της Χώρας βελτιώθηκαν. Πιστεύετε ότι αν δεν οδηγείτο η Χώρα σε εκλογές θα ήταν η οικονομία μας σε καλύτερη κατάσταση σήμερα; Ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης τον επόμενο μάρτυρα κ. Κωνσταντίνο Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο οποίος απαντώντας τόνισε ότι κάθε φορά που η Χώρα καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές επιβαρύνεται η οικονομία της και τα πράγματα δυσκολεύουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top